Behandeling van artrose

De behandeling van artrose bij de hond is erop gericht de neerwaartse spiraal te remmen en de symptomen te minimaliseren of onderdrukken. De slijtage van het aangetaste gewricht houdt zichzelf in stand als dit eenmaal is begonnen.

Prognose artrose

Het volledig genezen van artrose bij de hond is dus niet mogelijk. Toch is het laten inslapen van de hond zeker niet de enige optie! Met een goede behandeling kan uw hond bijna altijd een goede kwaliteit van leven terugkrijgen. Er is helaas geen superpil of operatie die artrose kan behandelen. Het is een levenslange behandeling die vaak al naar gelang de klachten van uw dier moet worden aangepast.

Behandeling artrose

De behandeling van artrose vraagt om een maatwerk-oplossing. ‘De’ behandeling van artrose bestaat niet, maar er zijn een heleboel behandelingen mogelijk, elk met eigen voor- en nadelen. De juiste behandeling voor uw dier hangt af van de gezondheid en leeftijd van uw dier, de levenswijze, activiteit, uw eigen wensen en (financiële) mogelijkheden.

Daarom nemen we alle mogelijke behandelingen voor artrose met u door en komen we samen met u tot de geschikte behandeling voor uw hond.

De artrosebehandeling kan een of meer van de volgende 10 behandelmethoden bevatten. Vaak bestaat het behandelplan uit een combinatie van meerdere methoden.

Met een of meer van deze behandelingen is er nog steeds een hoge kwaliteit van leven mogelijk voor uw hond.

Gerelateerde berichten