Gratis beoordeling van uw röntgenfoto’s bij orthopedie!

Op de afdeling orthopedie veranderen een aantal zaken met betrekking tot de beeldvorming. In onderstaande brief leggen wij u graag uit wat er gaat veranderen en welk voordeel dit voor u als verwijzend dierenarts heeft. 

Geachte collegae,
 
Begin juni maakte het gehele MCD een overstap tot andere software. Hoewel zo goed mogelijk voorbereid, hebben wij toch in de beginfase het nodige ‘vallen en opstaan’ ondervonden. Dit was niet alleen voor ons vervelend, helaas heeft mogelijk ook u gemerkt dat wij niet de service konden bieden die u van ons gewend was.   

Het goede nieuws is dat wij het programma inmiddels redelijk in de vingers hebben en wij niet meer alleen de nadelen, maar zeker ook de verbeteringen zien. Wij ervaren vooral veel gebruiksgemak met de geavanceerde functies binnen de beeldvorming. De sterk verbeterde kwaliteit maakt het voor ons een stuk gemakkelijker om uw ingezonden beeldmateriaal te importeren en te beoordelen. 

Graag willen wij ook u hiervan laten mee profiteren! 

Wij zullen vanaf heden geen kosten meer doorberekenen voor de interpretatie van uw ingezonden röntgenopnamen. 

Wat kunt u nog meer van ons gaan verwachten? 

Bij patiënten die u naar ons doorverwijst, zullen wij relevant beeldmateriaal aan de patiëntenkaart en verwijsbrief koppelen. Om het voor u overzichtelijk te maken ontvangt u het gehele dossier, inclusief beeldmateriaal, in één PDF-bestand. 

Naast het voordeel dat ook u over het beeldmateriaal beschikt en u uw administratie vollediger kunt aanvullen, vinden wij het bovenal heel erg leuk om u hiermee een beter kijkje in onze keuken te geven. 

Mocht u toegang willen verkrijgen tot de originele DICOM-bestanden, dan ontvangt u op aanvraag een link naar een digitaal platform waar u de DICOM beelden kunt bekijken en downloaden. 

Omdat dit ook voor ons nieuw is, horen wij het graag van u als er ergens een kink in de kabel zit.

Wordt u helemaal enthousiast na het zien van al het ijzerwerk op de foto’s en wilt u in levende lijve een “kijkje in onze keuken” ervaren…. dan kan dat! 

Speciaal voor dierenartsen en paraveterinairen organiseren wij meeloopdagen bij onze afdeling Orthopedie. Een informele, informatieve en gezellige manier om verder kennis te maken en van elkaar te leren! 
Meldt u aan via m.beerepoot.orth@mcvoordieren.nl. 
 
Vriendelijke groet,
Team Orthopedie

Gerelateerde artikelen