Over ons

Vacature dierenfysiotherapeut Orthopedie

Aantal uren en werkdagen in overleg

Ben jij ondernemend, enthousiast en werk jij graag samen met artsen en paraveterinairen om je werk zo efficiënt mogelijk te laten verlopen? Welkom in ons Orthopedie team!

Bij de fysiotherapie op de afdeling Orthopedie gebeurt er altijd veel. Het ene moment voer je een hydrotherapie uit, het andere moment maak je gebruik van het laserapparaat, ben je aan het masseren, oefen je met jouw patiënt met de balansbal of maak je een uitgebreid behandelplan voor een nieuwe patiënt.

Wie zijn wij?

Het Medisch Centrum voor Dieren, afdeling Orthopedie, is onderdeel van de grootste specialistenkliniek van Nederland voor gezelschapsdieren. De afdeling Orthopedie draagt zorg voor de behandeling van alle orthopedische patiënten en is in deze samenwerking een zelfstandig bedrijf. Binnen de afdeling zijn 4 specialisten chirurgie, 3 specialisten chirurgie in opleiding, 2 dierenartsen, 15 paraveterinairen, 3 dierenfysiotherapeuten , 1 revalidatietherapeut en 4 back office medewerkers werkzaam.

Hoe zit jouw dag er uit?

’s Ochtends start je met het wekelijkse artsen overleg. Jij neemt deel aan dit overleg om een case in te brengen en overlegt met de artsen. Op een gemiddelde werkdag staan er drie eerste consulten en zes vervolgconsulten gepland. Na het overleg staat jouw eerste patiënt op je te wachten. Een hond, geopereerd aan een hernia, die klaar is om te revalideren. In dit eerste consult van 60 minuten onderzoek je het dier en maak je een behandelplan. Daarnaast vindt de eerste behandeling plaats en werk je het patiëntenverslag bij. Ondertussen voert één van de daarvoor opgeleide paraveterinairen, onder jouw supervisie, in de ruimte naast jou een hydrotherapie uit van een hond waar jij eerder al een behandelplan voor hebt opgesteld. Je volgende patiënt komt voor een vervolgconsult van 45 minuten. Deze hond is aan het revalideren van een patella luxatie operatie. Je voert verschillende massagetechnieken uit en doet stabilisatie oefeningen. Tegen het einde van het consult werk je de administratie van deze patiënt bij.

Wie zoeken wij?

Een (bijna) gediplomeerd dierenfysiotherapeut die:

 • Enthousiast wordt van nieuwe ontwikkelingen rondom fysiotherapie bij dieren en hier graag in meedenkt
 • Graag samenwerkt met zowel artsen als paraveterinairen en een bijdrage levert aan een goede werksfeer
 • Aangesloten is bij de NVFD
 • Accuraat is en kwaliteit van zijn/haar werk hoog in het vaandel heeft staan
 • Communicatief vaardig is
 • Ervaring is gewenst maar geen must. Gezien de specifieke patiëntgroep, voornamelijk post operatieve patiënten, vindt er een gedegen inwerktraject plaats alvorens je een eigen agenda draait
 • En, last but not least, iemand die zeer klantvriendelijk is

Wat krijg je daarvoor terug?

 • Een uitdagende baan met veel verdieping in je vak
 • Een professionele werkomgeving in een specialistenkliniek waar zowel artsen als paraveterinairen je adviseren en ondersteunen in je werk
 • Veel ruimte voor eigen inbreng m.b.t. introductie van nieuwe behandeltechnieken
 • Volop voorzieningen en faciliteiten zoals een eigen polikamer, hydrobad, laserapparaat en tensapparaat
 • Werken in een gemotiveerd team met een informele werksfeer 

Ben je geïnteresseerd?

Mail dan zo spoedig mogelijk je brief met je motivatie en CV naar Elles Pronker: e.pronker.orth@mcvoordieren.nl.

Klik hier voor meer informatie over de kliniek en onze afdeling.

Deel deze pagina

Share on linkedin
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp

Onze receptionisten staan je graag te woord