Beste dierenarts,
waarmee kunnen we je helpen?

MCD Wintersymposium

Kom naar het MCD Wintersymposium

Dit jaar pakken we groots uit tijdens het MCD Wintersymposium. Nooit eerder presenteerden we voor dierenartsen zo’n uitgebreid programma aan lezingen, workshops en interactieve sessies. En u kiest welke disciplines uw interesse hebben. Naast een zeer interessant programma waarin we u meenemen in de nieuwste inzichten, baanbrekende cases, praktische handelingen en nog veel meer, zal het event een sfeervol winterthema hebben waar we in informele sfeer gaan borrelen, dineren en netwerken met collega dierenartsen.

We nodigen u van harte uit voor hetMCD Wintersymposium op zaterdag 16 december 2023Zorg dat u erbij bent en meld u direct aan

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

14.00Aanvang 
14.30Welkom – een hapje en drankje
14.30

Lezing orthopedie: Van hip laxity naar hip stability en mobility

Deze lezing geeft een uitgebreid overzicht van heupdysplasie bij de hond. Na het opfrissen van de kennis over de pathogenese van heupdysplasie wordt besproken hoe je tot de juiste diagnose komt. Is een HD positie I röntgenfoto voldoende of moeten er toch andere foto’s gemaakt worden? Wat kunnen we vandaag de dag betekenen voor jonge honden met heupdysplasie? Hierbij bespreken we een nieuwe, veelbelovende behandeling middels 3D-print technologie als alternatief voor de bekkenkanteling. Ook de oudere hond met heupdysplasie zal worden besproken. Hoe kunnen we het beste conservatief behandelen? Welke honden komen in aanmerking voor een heupprothese? Na deze lezing bent u helemaal up-to-date ten aanzien van heupdysplasie bij de hond.

Door: Tijn Wiersema, MSc, Diplomate ECVS

Lezing Interne Geneeskunde en Chirurgie: Anaalzakcarcinoom; wat is de behandeling en prognose nu echt?

Update m.b.t. de behandelingsmogelijkheden en prognose voor anaalzakcarcinomen bij de hond.

Door Mike Hubers, MSc, Diplomate ECVS en Celine Bik, Board Eligible ECVIM-CA (IM)

17.00

Workshop 1 – zie het volledig workshopprogramma en geef uw keuze top 6 aan ons door

Workshop 2 –zie het volledig workshopprogramma en geef uw keuze top 6 aan ons door

18.00Diner – heb je dieetwensen? Geef het aan ons door!
19.00

Workshop 3 –zie het volledig workshopprogramma en geef uw keuze top 6 aan ons door

Workshop 4 – zie het volledig workshopprogramma en geef uw keuze top 6 aan ons door

20.00Netwerkborrel 


Geef uw keuze door voor het workshopprogramma

Na de lezingen gaan we in kleinere groepen uiteen en kunt uw deelnemen aan 4 workshops naar keuze. We hebben een uitgebreid volledig workshopprogramma samengesteld, waarbij alle disciplines aan bod komen. Graag ontvangen we bij de aanmelding ook de keuzes voor uw top 6 workshops via jamie.smeenk@anicura.nl. We proberen u uiteraard in te delen bij de workhops van uw keuze, maar voor sommige workshops zijn er beperkt plaatsen beschikbaar.

Gratis

Aan het MCD Wintersymposium zijn geen kosten verbonden. 

Winterthema

Zoals u van ons gewend bent, wordt u gastvrij ontvangen. Onze locatie zal worden uitgebreid, waarbij het winterdecor en de catering voor een fantastische eindejaarssfeer zullen zorgen. Onder het genot hiervan is er volop gelegenheid om te spreken met vakgenoten en specialisten van het MCD. 

Aanmelden

Het aantal deelnemers is beperkt, dus zorg dat u erbij bent door te mailen naar jamie.smeenk@anicura.nl

In de mail ontvangen wij ook graag de workshopkeuze – zie volledig workshopprogramma en eventuele dieetwensen.

Locatie

Het MCD Wintersymposium vindt plaats op onze kliniek. Klik hier voor een routebeschrijving.

Blijf op de hoogte

Speciaal aan onze verwijzers versturen wij de MCD Nieuwsflits. In deze afdelings gebonden nieuwsflitsen delen wij nieuws, kennis en ervaringen. Ontvang je nog geen nieuwsflits? Schrijf je hier in.