Beste huisdiereigenaar,
waarmee kunnen we je helpen?
Klantervaringen
Jaarlijks ontvangen we zo’n 10.000 honden- en kattenliefhebbers die door hun huis-dierenarts zijn doorverwezen naar de specialist of spoed-dierenarts in Amsterdam.
Soms is dit bezoek eenmalig en neemt de eigen dierenarts de behandeling na het eerste bezoek weer over. In andere gevallen blijven de patiënten een langere periode bij ons onder behandeling. Gelukkig krijgen we daarna regelmatig brieven en foto’s van onze patiënten en hun baasjes, om ons te vertellen hoe het nu met hun huisdier gaat.
Selecteer hieronder van welke afdeling u de klantervaringen wilt bekijken.
Sjors heeft Protein Loosing Enteropathy
In januari 2014 werd onze Labradoodle Sjors ernstig ziek. Na drie weken onder behandeling te zijn geweest bij de eigen dierenarts kwamen we na doorverwijzing terecht bij het MCD. Dodelijk ongerust kwamen we daar aan op na 17.00 uur op een vrijdagmiddag maar Tjerk Bosje stond ons al op te wachten en stelde binnen 5 minuten een diagnose.
We moesten Sjors achterlaten voor onderzoeken en een nachtje observatie. De volgende dag mochten we hem weer ophalen met een tas vol medicijnen en dieetvoeding. Maar…..het wonder gebeurde de medicijnen sloegen aan en Sjors begon op te knappen. We zijn bijna een jaar met hem onder controle gebleven en uiteindelijk in november was hij medicijnvrij en ging het goed. Helaas was dat van korte duur want in december 2014 kreeg hij weer dezelfde klachten.
Gelukkig waren we er snel bij en konden we direct weer terecht. Sjors zit weer aan de medicatie en waarschijnlijk voor de rest van zijn leven en blijft voorlopig nog even onder controle. Het gaat momenteel goed en we zijn blij dat we altijd terecht kunnen voor vragen. Je wordt door iedereen vriendelijk te woord gestaan en geholpen. Werkelijk helemaal geweldig!
Dissatisfaction with treatment of cat Daisy
1st Christmas day I brought our cat in because she had been vomiting and we got concerned that she was not getting enough furosemide. I brought the injections of it that we have. they were given to her. She was admitted. The next day we came and she looked terrible. I was told no internist would see her until monday. We decided to take her to Utrecht. WHen there, they immediately took her blood and said she was extremely dehydrated. I am sure thanks to the several injections of furosemide that MCVD had given her. She was in Utrecht ICU for 4 days where they constanly gave her liquid. She came home. In the end, she had a bladder infection that my dierenarts treated. This is 2500 Euro later! around 600 from MCVD This really made me uneasy about the level of expertise.
Dear Robin Brinster,
If I'm correct our veterinarian has now contacted you about the treatment and your comments. I hope this has answered any possible questions and explained reasons for the way we have treated Daisy. We will use your comments to further improve our services, wherever possible. Thank you for your message.
Best regards, Medisch Centrum voor Dieren
diepe buiging!
Ik ben een paar weken geleden met mijn zieke hond Lizzy met een ernstig ontregelde diabetes gekomen. Lizzy is vervolgens 3 dagen opgenomen geweest en daar startte mijn ervaring met de kliniek. Er werd bijzonder goed voor haar gezorgd en vooral met liefde en aandacht. De medewerkers die ik sprak waren allemaal vol aandacht en hartelijkheid.
Lizzy knapte matig snel op en ik sprak met de internisten af dat ik een curve zou bijhouden van haar bloedsuiker. Iedere dag stuurde ik een email met een update en iedere dag kwam er direct antwoord van een van de 3 internisten. Dat gaf mij een bijzonder veilig gevoel; ik was in goede handen. Ik maak een diepe buiging voor zo'n geweldige kliniek met zulke schatten van mensen!d
Arme Gizmo…
Onze lieve, dikke, gezellige mooie familiekat Gizmo werd op zondagavond 30 november 2014 plotsklaps heel erg ziek. Hij kon niet meer op zijn achterpootjes lopen, sleepte zich met veel moeite voort en keek wild paniekerig om zich heen, heftig naar adem happend. We belden meteen naar de spoedkliniek, wikkelden Gizmo in een dekentje en zijn naar de Isolatorweg gereden. Daar aangekomen hadden ze meteen al in de gaten dat het heel ernstig was. We konden direct doorlopen naar een behandelkamer, waar dokter Martine van Zijll Langhout ons verder hielp. Zij legde uit dat Gizmo hoogstwaarschijnlijk was getroffen door acute trombose, waarbij zijn achterlijf afstierf. Hoewel het een nare en verdrietige toestand was, was Martine kalm en vooral heel duidelijk. Arme Gizmo. Wat had hij veel pijn en wat gunden we hem een snel en zacht einde. Martine handelde efficiënt, maar heel betrokken. Gizmo is in zijn dekentje mee naar huis gegaan en daar hebben we met z'n allen afscheid genomen. We hebben hem een prachtig plekje gegeven, Martine. Dank voor je professionaliteit en je warmte. Daar hebben we veel steun aan gehad. We zullen Gizmo nooit vergeten.
Spoedeisende hulp ’s nachts
Twee van onze katten, Hamlet en Omlet, zijn in de afgelopen jaren buiten kantoortijd bij MCD geweest voor spoedeisende hulp, m.b.t. interne geneeskunde. Een van hen heeft ook s'nachts op de intensieve care gelegen. De betreffende dierenartsen waren allen zonder uitzondering bijzonder vakkundig, zorgvuldig en aandachtig. Zij hebben echt het verschil gemaakt in het leven van onze katten. Wij hadden een gerust gevoel. Dat de katten in goede handen waren en we ze veilig konden achterlaten, dat straalden de katten zelf ook uit. De administratieve afhandeling met onszelf en onze dierenarts achteraf was bovendien ook heel snel en volledig. Mocht onze derde kat ooit ernstig ziek worden, dan kiezen we beslist voor MCD.
Gek worden van de jeuk…
Beertje is allergisch voor drie dingen. Er is voor hem een speciaal medicijn ontwikkeld dat ik hem iedere drie weken inspuit. Tot zijn 10e redden we het met af en toe prednison. Daarna niet meer. Hij werd gek van de jeuk, dag en nacht. Wij zijn zo blij met deze redding. Hij is nu dik 15 en kan nog jaren mee! Dank aan MCD!
ADHD Labrador zoekt diagnose, in plaats daarvan krijgt hij knuffels
Vandaag bij het MCD geweest omdat Link, mijn Labrador van 11 maanden al een poos slecht loopt en lage rugpijn heeft. Hij ging door de CT en MRI. Toen we gehaald werden kreeg Link eerst de nodige knuffels… die ook terug gegeven werden. Voordat dat kon moest Link eerst onder narcose.
Dat ging allemaal heel lief. Ik erbij, Link een infuus en een injectie.. intubatie en daarna onder de CT. CT was snel klaar en er was niks op te vinden. Dus meneer ging voor de MRI. Nadat die klaar was moest hij wakker worden. Ik mocht vrij snel bij hem zodat ik erbij kon zijn als hij wakker werdt. De medewerkers kwamen vaak kijken hoe het met Link ging en of hij al een beetje wakker wilde worden. Ze waarschuwden me nog dat Link zo stoned als een garnaal was en meneer daarom de hele dag van de leg kon zijn. Hij was binnen een half u weer wakker, blafte de hele tent bij elkaar en kreeg wederom knuffels.
Men vond het geweldig hoe hij zo ondeugend en druk was en moest erom lachen. Ik wat minder, want hij is het thuis ook 😀 De zorg voor Link was uitstekend. Ze hebben hem prima opgevangen en behandeld. Helaas geen diagnose (nou ja, helaas ook weer niet, want er is dus niks ernstigs aan de hand). Fijne kliniek! Link bedankt jullie ook, voor het geduld en de knuffels!
Tumor achter oog
Dit is de laatste foto van onze Rosa met twee ogen. In aug 2013 is haar oog verwijderd omdat er een tumor achter zat. De tumor zat ingekapseld en is verwijderd. Wij en uiteraard Rosa zijn liefdevol geholpen. Inmiddels is Rosa nu 12 jaar onder behandeling bij de internist om uit te zoeken waarom Rosa zoveel drinkt, plast en is afgevallen.
Epifysiolysis met een treurig einde.
Op de ochtend van 4 mei 2014 viel ons op dat onze Maine Coon kater O'Malley opeens mank liep. De dag ervoor was er nog niets aan de hand. Toch maar even naar de dierenarts in de veronderstelling dat hij zich verstapt had. Nadat er foto's waren gemaakt vermoede de dierenarts dat hij Patella Luxatie had. Hij is later door de chirurg van de dierenkliniek nogmaals bekeken maar die vertrouwde het niet.
Wij zijn toen naar het MCD gegaan. Om een lang verhaal kort te maken bleek O'Malley epifysiolysis te hebben aan beide heupen. Een operatie was nodig. De operatie was goed gegaan en we mochten O'Malley mee naar huis nemen. Vanaf het eerste moment moest hij bewegen en dit deed hij ook goed, de dag erna ging hij zelfs al op de bak. Hij at en dronk ook prima. De fysiotherapie die we moesten geven was hij wat minder blij mee maar liet het wel toe. Helaas niets om aan te nemen dat het slecht zou gaan.
De volgende ochtend op 18 mei vonden we onze aller liefste dood in de kattenbak. Wij begrepen het niet. Wij hebben O'Malley naar het MCD gebracht zodat er toch kon worden gekeken waarom hij was overleden. Ik ben zelfs nog gebeld voor de Orthopeed die er ook niets van snapte. Na pathologisch onderzoek bleek dat O'Malley sterk verdacht werd van HCM, maar 1 niet had, en een deel van het hart was vergoot. Hij was dus eigenlijk een "tikkende tijd bom" de narcose heeft het proces alleen verspoedigd. Wij zijn ontzettend goed en lief behandeld door alle medewerkers van het MC! Bedankt!
Hallo Sasha,
Ook wij waren zeer teleurgesteld toen we hoorden van het overlijden van O'Malley. O'Malley was een bijzondere kat met een lief karakter. Cardiomyopathie is een waardeloze ziekte, soms echt een sluipmoordenaar.
Bedankt voor het lieve bericht en we hadden je graag iets heel anders gegund.
Met vriendelijke groet, Dick en Roelof