Beste huisdiereigenaar,
waarmee kunnen we je helpen?

Klantervaringen

Jaarlijks ontvangen we zo’n 10.000 honden- en kattenliefhebbers die door hun huis-dierenarts zijn doorverwezen naar de specialist of spoed-dierenarts in Amsterdam.

Soms is dit bezoek eenmalig en neemt de eigen dierenarts de behandeling na het eerste bezoek weer over. In andere gevallen blijven de patiënten een langere periode bij ons onder behandeling. Gelukkig krijgen we daarna regelmatig brieven en foto’s van onze patiënten en hun baasjes, om ons te vertellen hoe het nu met hun huisdier gaat.

Selecteer hieronder van welke afdeling u de klantervaringen wilt bekijken.

 

Department dropdown

diepe buiging!

Ik ben een paar weken geleden met mijn zieke hond Lizzy met een ernstig ontregelde diabetes gekomen. Lizzy is vervolgens 3 dagen opgenomen geweest en daar startte mijn ervaring met de kliniek. Er werd bijzonder goed voor haar gezorgd en vooral met liefde en aandacht. De medewerkers die ik sprak waren allemaal vol aandacht en hartelijkheid.

Lizzy knapte matig snel op en ik sprak met de internisten af dat ik een curve zou bijhouden van haar bloedsuiker. Iedere dag stuurde ik een email met een update en iedere dag kwam er direct antwoord van een van de 3 internisten. Dat gaf mij een bijzonder veilig gevoel; ik was in goede handen. Ik maak een diepe buiging voor zo'n geweldige kliniek met zulke schatten van mensen!d

Arme Gizmo…

Onze lieve, dikke, gezellige mooie familiekat Gizmo werd op zondagavond 30 november 2014 plotsklaps heel erg ziek. Hij kon niet meer op zijn achterpootjes lopen, sleepte zich met veel moeite voort en keek wild paniekerig om zich heen, heftig naar adem happend. We belden meteen naar de spoedkliniek, wikkelden Gizmo in een dekentje en zijn naar de Isolatorweg gereden. Daar aangekomen hadden ze meteen al in de gaten dat het heel ernstig was. We konden direct doorlopen naar een behandelkamer, waar dokter Martine van Zijll Langhout ons verder hielp. Zij legde uit dat Gizmo hoogstwaarschijnlijk was getroffen door acute trombose, waarbij zijn achterlijf afstierf. Hoewel het een nare en verdrietige toestand was, was Martine kalm en vooral heel duidelijk. Arme Gizmo. Wat had hij veel pijn en wat gunden we hem een snel en zacht einde. Martine handelde efficiënt, maar heel betrokken. Gizmo is in zijn dekentje mee naar huis gegaan en daar hebben we met z'n allen afscheid genomen. We hebben hem een prachtig plekje gegeven, Martine. Dank voor je professionaliteit en je warmte. Daar hebben we veel steun aan gehad. We zullen Gizmo nooit vergeten.

Spoedeisende hulp ’s nachts

Twee van onze katten, Hamlet en Omlet, zijn in de afgelopen jaren buiten kantoortijd bij MCD geweest voor spoedeisende hulp, m.b.t. interne geneeskunde. Een van hen heeft ook s'nachts op de intensieve care gelegen. De betreffende dierenartsen waren allen zonder uitzondering bijzonder vakkundig, zorgvuldig en aandachtig. Zij hebben echt het verschil gemaakt in het leven van onze katten. Wij hadden een gerust gevoel. Dat de katten in goede handen waren en we ze veilig konden achterlaten, dat straalden de katten zelf ook uit. De administratieve afhandeling met onszelf en onze dierenarts achteraf was bovendien ook heel snel en volledig. Mocht onze derde kat ooit ernstig ziek worden, dan kiezen we beslist voor MCD.

Gek worden van de jeuk…

Beertje is allergisch voor drie dingen. Er is voor hem een speciaal medicijn ontwikkeld dat ik hem iedere drie weken inspuit. Tot zijn 10e redden we het met af en toe prednison. Daarna niet meer. Hij werd gek van de jeuk, dag en nacht. Wij zijn zo blij met deze redding. Hij is nu dik 15 en kan nog jaren mee! Dank aan MCD!

ADHD Labrador zoekt diagnose, in plaats daarvan krijgt hij knuffels

Vandaag bij het MCD geweest omdat Link, mijn Labrador van 11 maanden al een poos slecht loopt en lage rugpijn heeft. Hij ging door de CT en MRI. Toen we gehaald werden kreeg Link eerst de nodige knuffels… die ook terug gegeven werden. Voordat dat kon moest Link eerst onder narcose.

Dat ging allemaal heel lief. Ik erbij, Link een infuus en een injectie.. intubatie en daarna onder de CT. CT was snel klaar en er was niks op te vinden. Dus meneer ging voor de MRI. Nadat die klaar was moest hij wakker worden. Ik mocht vrij snel bij hem zodat ik erbij kon zijn als hij wakker werdt. De medewerkers kwamen vaak kijken hoe het met Link ging en of hij al een beetje wakker wilde worden. Ze waarschuwden me nog dat Link zo stoned als een garnaal was en meneer daarom de hele dag van de leg kon zijn. Hij was binnen een half u weer wakker, blafte de hele tent bij elkaar en kreeg wederom knuffels.

Men vond het geweldig hoe hij zo ondeugend en druk was en moest erom lachen. Ik wat minder, want hij is het thuis ook 😀 De zorg voor Link was uitstekend. Ze hebben hem prima opgevangen en behandeld. Helaas geen diagnose (nou ja, helaas ook weer niet, want er is dus niks ernstigs aan de hand). Fijne kliniek! Link bedankt jullie ook, voor het geduld en de knuffels!

Tumor achter oog

Dit is de laatste foto van onze Rosa met twee ogen. In aug 2013 is haar oog verwijderd omdat er een tumor achter zat. De tumor zat ingekapseld en is verwijderd. Wij en uiteraard Rosa zijn liefdevol geholpen. Inmiddels is Rosa nu 12 jaar onder behandeling bij de internist om uit te zoeken waarom Rosa zoveel drinkt, plast en is afgevallen.

Patella luxatie operatie 2 keer!!:-(

Onze hond macho 2 keer succesvol laten opereren aan patella luxatie. Kwam binnen als een zwaar geblesseerde voetballer:-((( (Lees knieschijven zaten meer niet dan wel op de juiste plek) Nu sjeest hij weer door het leven

Epifysiolysis met een treurig einde.

Op de ochtend van 4 mei 2014 viel ons op dat onze Maine Coon kater O'Malley opeens mank liep. De dag ervoor was er nog niets aan de hand. Toch maar even naar de dierenarts in de veronderstelling dat hij zich verstapt had. Nadat er foto's waren gemaakt vermoede de dierenarts dat hij Patella Luxatie had. Hij is later door de chirurg van de dierenkliniek nogmaals bekeken maar die vertrouwde het niet.

Wij zijn toen naar het MCD gegaan. Om een lang verhaal kort te maken bleek O'Malley epifysiolysis te hebben aan beide heupen. Een operatie was nodig. De operatie was goed gegaan en we mochten O'Malley mee naar huis nemen. Vanaf het eerste moment moest hij bewegen en dit deed hij ook goed, de dag erna ging hij zelfs al op de bak. Hij at en dronk ook prima. De fysiotherapie die we moesten geven was hij wat minder blij mee maar liet het wel toe. Helaas niets om aan te nemen dat het slecht zou gaan.

De volgende ochtend op 18 mei vonden we onze aller liefste dood in de kattenbak. Wij begrepen het niet. Wij hebben O'Malley naar het MCD gebracht zodat er toch kon worden gekeken waarom hij was overleden. Ik ben zelfs nog gebeld voor de Orthopeed die er ook niets van snapte. Na pathologisch onderzoek bleek dat O'Malley sterk verdacht werd van HCM, maar 1 niet had, en een deel van het hart was vergoot. Hij was dus eigenlijk een "tikkende tijd bom" de narcose heeft het proces alleen verspoedigd. Wij zijn ontzettend goed en lief behandeld door alle medewerkers van het MC! Bedankt!

Hallo Sasha,
Ook wij waren zeer teleurgesteld toen we hoorden van het overlijden van O'Malley. O'Malley was een bijzondere kat met een lief karakter. Cardiomyopathie is een waardeloze ziekte, soms echt een sluipmoordenaar. 

Bedankt voor het lieve bericht en we hadden je graag iets heel anders gegund. 
Met vriendelijke groet, Dick en Roelof

Nierpatient kater Harry

Mijn zwarte kater Harry werd met een acuut nierfalen bovenop chronisch nierfalen opgenomen in het MCD. Na een echo van zijn nieren en het afnemen van wat urine kreeg ie een infuus waar ie 3 dagen aan heeft gehangen. Ook kreeg hij een slokdarmsonde omdat hij niet meer wilde eten. Na die 3 dagen kreeg ik hem weer mee naar huis en moest zelf de sondevoeding toedienen, dat ging prima, tot ik hem op een zondagochtend leuk met zijn eruit getrokken sonde zag spelen. Dus ik weer naar het MCD, waar de hechtingen eruit zijn gehaald.

Gelukkig was Harry weer begonnen met eten en doet dit nog steeds. Hij is weer helemaal zijn oude zelf en heerlijk irritant zo af en toe. De medewerkers waren niet erg positief over het verloop, maar wonder boven wonder doet ie het nu nog steeds prima. Mocht iemand dit medisch wonder live willen aanschouwen dan kunt u dit doen op www.ustream.tv/channel/t0nja

Madison en haar drains

Mijn Brits Korthaar poes kreeg net toen zij kleintjes had last van een dikke wang. Ik ben er mee naar mij DA gegaan en zij hebben het abces weg gehaald via haar mond. 4 dgn later was het weer terug maar nu lager op haar wang. Weer is zij geopereerd en we hoopten dat het met een drain goed ging. Nee dus, de ontsteking kwam weer terug.

Weer geopereerd en een drain geplaatst en in overleg met het MC voor dieren een afspraak gemaakt voor een echo. Die kon niet doorgaan ivm de drain, na het weekend een afspraak gemaakt voor een CT-scan en plaats bij de chirurg om het probleem op te lossen. De CT-scan gaf plekjes aan op haar jukbeen, de chirurg kon niets doen moesten overleggen de de andere. dgn later gebeld door de Orthopeed, het probleem was duidelijk en hij kon opereren. Het was een ontsteking op het jukbeen. De dag erna is Madison weer geopereerd en kreeg haar 4de drain. Dit zou de laatste zijn.

De operatie is goed gegaan , de na-controle is goed verlopen en na 3mnd was ik aan het idee gewend dat Madison geen dikke wang meer terug kreeg. De gehele periode was zij de beste moeder voor haar kleintjes. De kleintjes zijn uit gevlogen, het haar is weer terug op Madison haar wang. En nu heeft ze weer dikke wangen die bij haar horen. Het MC voor dieren kende ik al voor de testen van mijn Brits Korthaar poezen maar deze gehele zorg om Madison en haar dikke wang heb ik ondanks alles als heel prettig ervaren.

Onze receptionisten staan je graag te woord