Ingrid Schaeffer

Opleiding
Na haar afstuderen in 1995 als dierenarts aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, heeft Ingrid Schaeffer eerst een jaar waargenomen in diversen gezelschapsdieren praktijken door heel het land. Voor haar werd toen duidelijk dat haar hart meer bij de gespecialiseerde diergeneeskunde lag in de chirurgie, orthopedie.
In juni 1996 is zij gestart met een internship op de Faculteit Diergeneeskunde Utrecht afdeling Gezelschapsdieren, gevolgd door de Specialisten Opleiding Chirurgie Gezelschapsdieren met differentiatie Orthopedie, Neurologie en Traumatologie. In september 2000 is zij Nederlandse Specialist Chirurgie der Gezelschapsdieren geworden. In 2004 is zij EBVS® European Specialist in Small Animal Surgery geworden, diplomate ECVS.

Ingrid Schaeffer was eigenaresse van de Specialisten Kliniek Binnenhof in Almkerk (Noord-Brabant) van 2001 tot april 2019, waar zij zowel Weke Delen en KNO chirurgie uitvoerde als Orthopedie, Neurochirurgie en Traumatologie.  Zij verleent sindsdien advies en (digitale) consulten en verzorgt scholingen voor dierenartsen en paraveterinairen.

Werkzaamheden
U kunt Ingrid tegenkomen in de polikliniek van de afdeling Orthopedie. Ook maakt zij deel uit van het team van de Artrosepoli.

Privé
Ingrid brengt graag tijd door met haar gezin met 2 zoons. Verder leest zij graag, het liefst in het Frans.