De 7 grootste fouten bij allergische huidproblemen

Frustrerend, u doet zo uw best en toch blijft uw hond maar jeuk houden. Misschien maakt u wel onbewust een fout die al velen voor u gemaakt hebben. Hier de 7 grootste fouten bij allergische huidproblemen. Misschien wel de reden waarom het bij u ook alsmaar niet wil lukken:

  1. Symptoombestrijding
    • Jeuk, (oor)ontsteking, stank…overal is wel een middeltje voor. Maar zodra u er mee stopt, bent u weer terug bij af. En als u doorgaat, krijg uw hond na een tijdje vaak last van bijwerkingen. Daarom is het ontzettend belangrijk om uit te zoeken waarvoor uw hond precies allergisch is: alleen dan kan hij hond de meest effectieve behandeling met zo min mogelijk bijwerkingen krijgen.
  2. Geen eliminatiedieet doen
    • ??Sommige mensen weten zeker dat hun hond geen voedselallergie heeft: ze hebben immers al zo veel verschillende voeders geprobeerd en het hielp allemaal niks. Toch mag u die conclusie niet zo maar trekken. Uw hond kan namelijk allergisch zijn voor een gemeenschappelijke component van al die voeders (bijvoorbeeld rundvlees) of voor ingrediënt van een snack of een smaakstof in zijn voedingssupplement of tandpasta. Alleen een goed uitgevoerd eliminatiedieet onder begeleiding van uw dierenarts of dermatoloog biedt zekerheid. 
  3. Infecties niet behandelen
  4. Geen huidverzorging
    • Allergische honden zijn niet alleen gevoelig voor bepaalde allergenen, ze hebben ook een afwijkende samenstelling van de huid. Hierdoor kunnen allergenen en gifstoffen, die worden geproduceerd door bacteriën en gisten, veel gemakkelijker naar binnen. Bij mensen met allergisch eczeem is huidverzorging daarom het belangrijkste onderdeel van de behandeling. Maar ook bij honden is er meer mogelijk op het gebied van huidverzorging dan u denkt. En echt, dat scheelt heel veel medicijnen!
  5. Verkeerde shampoo gebruiken
    • Een regelmatige shampoobeurt is bij veel allergische honden een belangrijk onderdeel van de behandeling. Maar…dan moet het wel de juiste shampoo zijn. De juiste shampoo kan vrijwel nooit zomaar “op het oog” worden gekozen. Cytologisch onderzoek van de huid om te kijken of er al of niet microbiële overgroei is, is onmisbaar om de goede shampoo te kieze.
  6. Geen vlooienbestrijding
    • ?Durft u geen vlooienbestrijdingsmiddel te gebruiken omdat de huid van uw hond ontstoken is? U bent de enige niet. Toch kunt u het beter wel doen, want je zult maar allergisch zijn en dan ook nog jeuk door vlooien er bovenop krijgen. In het ergste geval kan uw hond ook nog allergisch voor de vlooien worden! Als de huid van uw hond echt ernstig beschadigd is of als u hem vaak wast, kunt u altijd nog vlooienbestrijding in de vorm van een pil kiezen.
  7. Stoppen met de behandeling als het goed gaat
    • Eindelijk, het gaat beter met de huid van uw hond. Eigenlijk gaat het fantastisch, dus waarom zou u nog medicijnen blijven geven? Het is tenslotte toch allemaal chemische rommel! Een logische gedachte (behalve dat van die rommel) maar stoppen is geen goed idee. Een allergie is een chronische ziekte en geneest nooit. Uw dierenarts of dermatoloog heeft een onderhoudsbehandeling samengesteld met een zo goed mogelijk effect en zo weinig mogelijk bijwerkingen. Speciaal op maat gemaakt voor uw hond. Juist daardoor gaat het nu goed. Verander dus nooit iets aan de behandeling zonder overleg.

<

Lees verder
Deel deze pagina
LinkedIn
Facebook
Email
WhatsApp
Onze receptionisten staan je graag te woord
Gerelateerde berichten

All the nuances of registering at Vavada Casino in 2024. How to confirm registration on Vavada in a few seconds and play with bonuses after the first login to the created personal account.