Beste dierenarts,
waarmee kunnen we je helpen?

Spoedkliniek

Onze Spoedkliniek verzorgt de avond-, nacht – en weekenddiensten voor andere dierenartsen uit Amsterdam en omstreken.

De Spoedkliniek kunt u het beste vergelijken met de huisartsen post of EHBO post in het ziekenhuis. De Spoedkliniek vormt samen met de Specialistenkliniek het Medisch Centrum voor Dieren: hét ziekenhuis voor uw dier.

In de opname-afdeling van het Medisch Centrum voor Dieren worden huisdieren 7 dagen per week, 24 uur per dag verzorgd.

Er is altijd een dierenarts en een paraveterinair aanwezig.

spoed verwijzing

De Spoedkliniek is in 1993 opgericht door 25 Amsterdamse dierenartsen. Zij merkten dat het doen van weekenddiensten te zwaar was. Na het doen van een avonddienst of nachtdienst was het onmogelijk om de volgende dag op een verantwoorde manier te werken. 

Weekenddienst, avond- en nachtdienst

Patiënten kunnen bij de Spoedkliniek terecht als hun eigen dierenarts gesloten is of als uw zieke dier zorg nodig heeft die uw eigen dierenarts niet zelf kan bieden.

Dierenarts-specialisten

Als uw hond of kat met spoed geholpen moet worden door een dierenarts-specialist, kan uw dierenarts overleggen met onze receptie / spoedarts.

Maak altijd een afspraak

Bel ons voor het maken van een afspraak via 0207400600.
Spoedeisende hulp kost tijd: houd rekening met meerdere uren.

Bij de Spoedkliniek van het Medisch Centrum voor Dieren staat een deskundig team van paraveterinairen en dierenartsen voor uw dier klaar. Ieder dier krijgt de zorg die nodig is. Houd er rekening mee dat een verblijf bij onze spoedeisende hulp meerdere uren kan duren.

De tijd die u moet wachten verschilt per dier. Uw dier wordt geholpen op basis van ernst. Patiënten met een ernstige aandoening gaan altijd voor en nemen vaak meer tijd in beslag.
We plannen zoveel mogelijk op afspraak. Toch kan het zomaar zijn dat een dier die later binnenkomt eerder wordt geholpen. Ook kan het zijn dat u langer moet wachten omdat afspraken uitlopen door patiënten die voorrang krijgen. 

Klik hier voor de routebeschrijving

Blijf op de hoogte

Speciaal aan onze verwijzers versturen wij de MCD Nieuwsflits. In deze afdelings gebonden nieuwsflitsen delen wij nieuws, kennis en ervaringen. Ontvang je nog geen nieuwsflits? Schrijf je hier in.