Beste dierenarts,
waarmee kunnen we je helpen?

Orenpoli

Op de orenpoli ontvangen wij dieren met oorontsteking: zowel dieren met klachten van de uitwendige gehoorgang (otitis externa) als dieren met klachten van het middenoor (otitis media) of binnenoor (otitis interna). Uw patiënten zijn van harte welkom bij het team van de afdeling Dermatologie. Wij werken als aanvulling op en rapporteren aan u als verwijzend dierenarts.

Liever een specifiek advies van onze dermatoloog over het opwerken van uw patiënt? Speciaal voor dierenartsen hebben we het Teleconsult Dermatologie ontwikkeld, zodat wij u nog beter van dienst kunnen zijn.

Het orenconsult

Het eerste onderzoek wordt bijna altijd gedaan door de dermatoloog. Na een inventarisatie van de problemen beslist de dermatoloog welk vervolgonderzoek er moet gebeuren of welke behandeling uw dier moet krijgen en welke specialist dat het beste kan uitvoeren.

Orenpoli

Aanvullend onderzoek bij oorontsteking

Na het eerste onderzoek is er vaak een vervolgonderzoek nodig om de oorzaak van de oorontsteking te achterhalen. De meest voorkomende onderzoeken zijn:

Behandeling

Oorontsteking kan alleen maar echt genezen als de oorzaak wordt weg genomen (zie: oorontsteking). In de meeste gevallen kan dat met behulp van medicijnen maar soms is er ook een chirurgische behandeling nodig. Eén van de meest voorkomende ooroperaties is het verwijderen van een middenoorpoliep bij de kat. 

Blijf op de hoogte

Speciaal aan onze verwijzers versturen wij de MCD Nieuwsflits. In deze afdelings gebonden nieuwsflitsen delen wij nieuws, kennis en ervaringen. Ontvang je nog geen nieuwsflits? Schrijf je hier in.