Beste dierenarts,
waarmee kunnen we je helpen?

Spoed- en specialistenkliniek

De spoedkliniek van het Medisch Centrum voor Dieren onderzoekt en behandelt dieren uit meerdere regio’s wanneer de reguliere dierenartsenpraktijk gesloten is. 

De specialisten van het Medisch Centrum voor Dieren onderzoeken en behandelen dieren op verwijzing van een dierenarts, met name uit Noord en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. Als dierenarts kun je ook met spoed verwijzen naar een specialist.

24 uur per dag, 7 dagen per week

Voor spoedeisende patiënten is het MCD 24 uur per dag, 7 dagen per week open. Onze dierenartsen en paraveterinairen zijn wakker en aanwezig. Specialistische spoedeisende zorg is vaak ook mogelijk buiten de normale werktijden. Hiervoor roepen wij onze specialisten op. Helaas is ons specialistenteam niet groot genoeg om deze service 24/7 te garanderen. Om elke patiënt goed en zo snel mogelijk te helpen, is het nodig dat er voorafgaand aan het bezoek een afspraak wordt maakt.

Samen sterk

Ons team bestaat uit ruim 120 medewerkers:

  • Dierenarts-specialisten
  • Dierenartsen
  • Assistenten / paraveterinairen
  • Ondersteunende diensten

De teams zijn onderverdeeld in afdelingen:

Vaak wordt de patiënt geholpen door één assistent en dierenarts / specialist van één afdeling. Bij complexe ziekten wordt nauw samengewerkt tussen de verschillende specialismen.

Alles onder één dak

Spoed- en specialistenkliniek

Het MCD heeft andere apparatuur dan de meeste reguliere dierenartsenpraktijken, bijvoorbeeld een CT scanMRI scan, endoscopie apparatuur, hydrotherapie bad, laserapparaat etc.

Het MCD telt 13 polikamers, 4 operatiekamers, 2 röntgenruimtes, een opname voor kat, hond en isolatie en een aparte chemotherapie-kamer. Wil je een rondleiding?

Ons werkt start waar dat van jou als dierenarts stopt

De specialisten werken op verwijzing van, en rapporteren aan jou als verwijzend dierenarts. Voor de normale zorg blijft de patiënt bij de vertrouwde dierenartsenpraktijk.

Partner van AniCura

Het MCD is partner van AniCura. AniCura is een van Europa’s toonaangevende aanbieders van hoogkwalitatieve veterinaire zorg voor gezelschapsdieren. De onderneming is ontstaan uit de gedachte dat het delen van kennis en middelen de veterinaire zorg ten goede komt.

AniCura biedt hoogkwalitatieve veterinaire zorg in meer dan 13 landen en heeft meer dan 300 vestigingen.

Blijf op de hoogte

Speciaal aan onze verwijzers versturen wij de MCD Nieuwsflits. In deze afdelings gebonden nieuwsflitsen delen wij nieuws, kennis en ervaringen. Ontvang je nog geen nieuwsflits? Schrijf je hier in.