Beste dierenarts,
waarmee kunnen we je helpen?

Verwijzen met spoed

Bij het MCD zijn spoedpatiënten welkom, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Wij vinden de kwaliteit van de door ons geleverde zorg belangrijk. Soms kunnen we de gevraagde zorg niet binnen de gewenste tijd leveren, zonder in te leveren op de kwaliteit. Bel om die reden altijd eerst op:

Tel: 0207400600

Bij het MCD geloven we in het bundelen van krachten om voor onze patiënten de allerbeste zorg te leveren.

Spoed op reguliere werktijden

Om de communicatie rond de spoedaanvraag zo goed mogelijk te laten verlopen, verzoeken we de verwijzend dierenarts zelf contact met ons op te nemen. Vertel onze receptie waar u de patiënt van verdenkt en welke specialistisch zorg u denkt nodig te hebben.

De receptionist zal met de betreffende afdeling overleggen, waarna u wordt teruggebeld.

Spoed buiten reguliere werktijden

Patiënten kunnen bij de Spoedkliniek terecht als hun eigen dierenarts gesloten is of als uw zieke dier zorg nodig heeft die uw eigen dierenarts niet zelf kan bieden. Om een goede overdracht te doen, kan de verwijzend dierenarts het best zelf de Spoedkliniek bellen.

De specialisten zijn bereikbaar via de spoedkliniek. De diensten van de afdelingen chirurgie, orthopedie en oogheelkunde zijn landelijk geregeld.

Snel en zorgvuldig

Bent u dierenarts en wilt u met spoed doorsturen?

  • De kansen op herstel nemen toe als u de patiënt voor verwijzen stabiliseert (bijv. zuurstof, furosemide, infuus, spalk)
  • Geef een verslag / röntgenfoto’s / laboratoriumuitslagen mee
  • Het is fijn als u zelf bereikbaar bent voor overleg (indien nodig)
  • Print hier een routebeschrijving

Blijf op de hoogte

Speciaal aan onze verwijzers versturen wij de MCD Nieuwsflits. In deze afdelings gebonden nieuwsflitsen delen wij nieuws, kennis en ervaringen. Ontvang je nog geen nieuwsflits? Schrijf je hier in.