Over ons

Allergiepoli

Heeft uw hond last van huidproblemen en jeuk? Dan is de kans groot dat hij een allergie heeft. Gelukkig hebben we hiervoor steeds betere behandelingen, waardoor vrijwel iedere allergische hond toch een fijn hondenleven kan hebben.

Wat is de allergiepoli voor honden?

De afdeling Dermatologie van het Medisch Centrum voor Dieren Amsterdam heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met de behandeling van allergische honden. Dit heeft geleid tot een speciale allergiepoli, waar we allergische patiënten intensief begeleiden. Hierdoor hebben veel dieren een betere kwaliteit van leven gekregen. Dat gunnen we iedere allergische hond!

En katten dan?

Ook katten kunnen allergische klachten hebben. Helaas is er over katten met allergie veel minder bekend dan over allergische honden en zijn er voor katten ook veel minder behandelingsmogelijkheden. Daarom richt de allergiepoli zich vooral op honden. Maar natuurlijk zijn katten met jeuk en huidproblemen welkom op onze dermatologiepoli!
Lees verder over huidreactiepatronen bij de kat.

Wat doen we op de allergiepoli?

Op de allergiepoli onderzoeken en behandelen we honden met jeuk en huidproblemen. Niet voor even…..maar zó dat uw hond de rest van zijn leven daar profijt van heeft.

De allergiepoli stelt de diagnose

Op de allergiepoli doen we uitgebreid onderzoek om te kijken of uw hond geen parasieten of een andere oorzaak heeft voor de huidproblemen. En we sporen een eventuele allergie op met een dieet, bloedonderzoek en/of een huidtest.

Voor iedere allergische hond een behandelplan op maat

Maar de allergiepoli stopt niet bij de diagnose…Voor iedere hond maken we een behandelplan op maat. Dit plan voeren we in overleg met de eigenaar uit. Hond en baas worden tijdens dit proces intensief begeleid en indien nodig stellen we de behandeling bij. We geven voorlichting over allergieën en de daardoor veroorzaakte huidproblemen. En we geven praktische adviezen over o.a. voeding en huidverzorging.

Lees verder over allergie:

Of kijk hier voor praktische informatie over: