Jeuk: Er is een oplossing voor iedere hond

“Jeuk is erger dan pijn.” Het is misschien een cliché, maar voor de eigenaar van een hond met jeuk vaak uit het hart gegrepen. Gelukkig komen er steeds meer mogelijkheden om honden met jeuk met zo weinig mogelijk medicijnen van hun jeuk af te helpen. Heeft uw hond jeuk? Leg u er niet bij neer vraag uw dierenarts naar de mogelijkheden. Er kan meer dan u denkt! 

Help, mijn hond heeft jeuk!

Het is deprimerend om tegen je hond aan te kijken die zich alsmaar zit te krabben, bijten en schuren. Het kost de hond bovendien vaak zoveel energie dat hij lusteloos wordt en duidelijk zichzelf niet meer is. Onze video laat zien wat u in deze situatie moet doen:

Wat moet er gebeuren als uw hond jeuk heeft?

Het allerbelangrijkste is: niet alleen de jeuk behandelen, maar uitzoeken waardoor de jeuk veroorzaakt wordt. Dit maakt de weg vrij naar een langdurige oplossing met zo weinig mogelijk medicijnen. Veel honden met jeuk hebben een allergie. Als we in een vroeg stadium kunnen achterhalen waarvoor uw hond allergisch is, heeft hij daar zijn hele leven profijt van. Blijft het probleem toch bestaan, dan kan uw dierenarts u verwijzen naar een dermatoloog. Het Medisch Centrum voor Dieren heeft een gespecialiseerde allergiepoli.

Lees verder
Deel deze pagina
LinkedIn
Facebook
Email
WhatsApp
Onze receptionisten staan je graag te woord
Gerelateerde berichten