Beste huisdiereigenaar,
waarmee kunnen we je helpen?

Spoed- en specialistenkliniek

De spoedkliniek van het Medisch Centrum voor Dieren onderzoekt en behandelt dieren uit de regio Amsterdam als jouw eigen dierenarts gesloten is. 

De specialisten van het Medisch Centrum voor Dieren onderzoeken en behandelen dieren op verwijzing van een dierenarts, met name uit Noord en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. Je kunt ook met spoed worden verwezen naar een specialist.

24 uur per dag, 7 dagen per week

Voor spoedeisende patiënten is het MCD 24 uur per dag, 7 dagen per week open. Onze dierenartsen en paraveterinairen zijn wakker en aanwezig. Specialistische spoedeisende zorg is vaak ook mogelijk buiten de normale werktijden. Hiervoor roepen wij onze specialisten op. Helaas is ons specialistenteam niet groot genoeg om deze service 24/7 te garanderen. Om elke patiënt goed en zo snel mogelijk te helpen, is het nodig dat je voor het bezoek een afspraak maakt.

Samen sterk

Ons team bestaat uit ruim 120 medewerkers:

  • Dierenarts-specialisten
  • Dierenartsen
  • Assistenten / paraveterinairen
  • Ondersteunende diensten

De teams zijn onderverdeeld in afdelingen:

Vaak word je geholpen door één assistent en dierenarts / specialist van één afdeling. Bij complexe ziekten wordt nauw samengewerkt tussen de verschillende specialismen.

Alles onder één dak

Spoed- en specialistenkliniek

Het MCD heeft vaak andere apparatuur dan jouw eigen dierenarts, bijvoorbeeld een CT scanMRI scan, endoscopie apparatuur, een hydrotherapie bad en laserapparaat.

Bij het MCD zijn er 13 polikamers, 4 operatiekamers, 2 röntgenruimtes, een opname voor kat, hond en isolatie en een aparte chemotherapie-kamer. Wil je een rondleiding?

Ons werkt start waar dat van jouw dierenarts stopt

De specialisten werken op verwijzing van, en rapporteren aan, jouw huis-dierenarts. Voor de normale zorg blijf je bij jouw eigen huis-dierenarts.

Partner van AniCura

Het MCD is partner van AniCura. AniCura is een van Europa’s toonaangevende aanbieders van hoogkwalitatieve veterinaire zorg voor gezelschapsdieren. De onderneming is ontstaan uit de gedachte dat het delen van kennis en middelen de veterinaire zorg ten goede komt.

AniCura biedt hoogkwalitatieve veterinaire zorg in meer dan 13 landen en heeft meer dan 300 vestigingen.

Onze receptionisten staan je graag te woord

Deel deze pagina