Over ons

MCD - ANICURA

Het MCD is per 1 november 2016 aangesloten bij de AniCura Group. De specialismen dermatologie, chirurgie, radiologie en interne geneeskunde en de spoedkliniek worden onderdeel van de AniCura Group, de afdelingen orthopedie en oogheelkunde blijven zelfstandig en hebben een samenwerkingsverband. Met deze stap verwacht het MCD de dienstverlening nog verder te optimaliseren.

Op korte termijn treden er voor de directe betrokkenen waaronder de cliënten, werknemers, verwijzend dierenartsen en leveranciers geen zichtbare veranderingen op. Zo blijft de dagelijkse gang van zaken, het streven en de missie van de kliniek onveranderd.

Het MCD en AniCura Group hebben in elkaar een betrouwbare partner gevonden en zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Beide zijn er van overtuigd dat deze ontwikkeling voor alle partijen enkel positieve veranderingen zal brengen.

Het MCD

Het Medisch Centrum voor Dieren (MCD) bestaat uit een spoed- en specialistenkliniek. De spoedkliniek onderzoekt en behandelt dieren uit de regio Amsterdam als de eigen dierenarts gesloten is. Voor spoedeisende patiënten is het MCD 24 uur per dag, 7 dagen per week open. De specialisten van het MCD onderzoeken en behandelen dieren op verwijzing van een dierenarts, met name uit Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland.De specialisten werken op verwijzing van en rapporteren aan uw huis-dierenarts.

Het MCD is een toonaangevende dierenkliniek in Amsterdam. De kliniek heeft in de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. In 2010 opende het MCD haar deuren in het pand op de Isolatorweg, waarbij de voormalig specialistenkliniek aan de Weesperzijde en de afdeling orthopedie, destijds DOCA op de Rietwijkerstraat de krachten bundelden in dit nieuwe pand.

Wat het MCD zo uniek maakt is dat alle zorg  onder één dak aanwezig is en dat de kliniek dag en nacht open is. De kliniek beschikt over een groot team specialisten een heeft daarnaast andere apparatuur dan de huisdierenarts, bijvoorbeeld een CT scan, MRI scan en endoscopie apparatuur.

Naast de reguliere werkzaamheden richt het MCD zich ook op nascholing. Zoals onderwijs en lezingen. Ook is het op verschillende afdelingen mogelijk een stage te lopen.

Klik hier voor meer informatie over het MCD.

AniCura Group

AniCura is een van Europa’s toonaangevende aanbieders van hoogkwalitatieve veterinaire zorg voor gezelschapsdieren. De onderneming is ontstaan uit de gedachte dat het delen van kennis en middelen de veterinaire zorg ten goede komt.

AniCura kwam in 2011 voort uit de eerste fusie van zorgvuldig geselecteerde dierenziekenhuizen in Scandinavië. Tegenwoordig staat het model voor gespecialiseerde veterinaire zorg en is het een gewaardeerde partner van dierenbezitters en verwijzende dierenartsen in Noord-Europa.

AniCura omvat een aantal van de meest gerenommeerde dierenziekenhuizen en dierenartsenpraktijken van Europa, hetgeen unieke mogelijkheden biedt tot samenwerking, het delen van kennis en het verkrijgen van toegang tot geavanceerde competenties. De onderneming ontvangt jaarlijks ca. één miljoen patiënten en is een toonaangevende opleidings- en verwijsinstantie.

Onze visie is gezamenlijk de veterinaire zorg van de toekomst te creëren door middel van betrouwbare zorg van hoge kwaliteit in combinatie met continue beschikbaarheid.

Klik hier voor meer informatie over de AniCura Group.

Deel deze pagina

Onze receptionisten staan je graag te woord

Spoed- en specialistenkliniek