Over ons

Spoed- en specialistenkliniek​

De spoedkliniek van het Medisch Centrum voor Dieren onderzoekt en behandelt dieren uit meerdere regio’s als de eigen dierenarts gesloten is. 

De specialisten van het Medisch Centrum voor Dieren onderzoeken en behandelen dieren op verwijzing van een dierenarts, met name uit Noord en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. U kunt ook met spoed worden verwezen naar een specialist.

24 uur per dag, 7 dagen per week​

Voor spoedeisende patiënten is het MCD 24 uur per dag, 7 dagen per week open. Onze dierenartsen en paraveterinairen zijn wakker en aanwezig. Specialistische spoedeisende zorg is vaak ook mogelijk buiten de normale werktijden. Hiervoor roepen wij onze specialisten op. Helaas is ons specialistenteam niet groot genoeg om deze service 24/7 te garanderen. Om elke patiënt goed en zo snel mogelijk te helpen, is het nodig dat u voor uw bezoek een afspraak maakt.

Samen sterk

Ons team bestaat uit ruim 120 medewerkers:

  • Dierenarts-specialisten
  • Dierenartsen
  • Assistenten / paraveterinairen
  • Ondersteunende diensten


De teams zijn onderverdeeld in afdelingen:


Vaak wordt u geholpen door één assistent en dierenarts / specialist van één afdeling. Bij complexe ziekten wordt nauw samengewerkt tussen de verschillende specialismen.

Alles onder één dak

Het MCD heeft andere apparatuur dan uw dierenarts, bijvoorbeeld een CT scanMRI scan en endoscopie apparatuur.

Het MCD telt 13 polikamers, 4 operatiekamers, 2 röntgenruimtes, een opname voor kat, hond en isolatie en een aparte chemotherapie-kamer. Wilt u een rondleiding?

Ons werk start waar dat van uw dierenarts stopt

De specialisten werken op verwijzing van, en rapporteren aan, uw huis-dierenarts. Voor de normale zorg blijft u bij uw eigen huis-dierenarts.

Partner van AniCura

Het MCD is partner van AniCura. AniCura is een van Europa’s toonaangevende aanbieders van hoogkwalitatieve veterinaire zorg voor gezelschapsdieren. De onderneming is ontstaan uit de gedachte dat het delen van kennis en middelen de veterinaire zorg ten goede komt.

AniCura biedt hoogkwalitatieve veterinaire zorg in meer dan 13 landen en heeft meer dan 300 vestigingen.

Deel deze pagina

Onze receptionisten staan je graag te woord

Spoed- en specialistenkliniek