Beste dierenarts,
waarmee kunnen we je helpen?

Nascholing

Op deze pagina vind je een overzicht van nascholingen, lezingen en (online) cursussen die worden gegeven of zijn samengesteld door specialisten van het MCD. Heb je als dierenarts suggesties voor een onderwerp, dan horen wij heel graag van je. Je kunt hiervoor contact opnemen met Maaike Zeissink: m.zeissink@mcvoordieren.nl.

Kennis delen

Onze specialisten volgen continue scholing en bezoeken regelmatig nationale en internationale cursussen en congressen. Hierdoor blijven we op de hoogte van de nieuwste kennis in ons vakgebied.

We kunnen in de toekomst nog betere veterinaire zorg realiseren door nauw samen te werken met onze verwijzers en kennis en ervaring uit te wisselen. We geloven dat deze samenwerking resulteert in kwalitatief hogere, snellere en klantvriendelijke behandeling van de patiënt.

Het MCD organiseert daarom met regelmaat nascholing voor dierenartsen en paraveterinairen. Tijdens deze nascholingen delen we graag onze kennis en expertise. Daarnaast zijn de nascholingen een prettige gelegenheid om bij te praten met collega-dierenartsen. Zo komen we te weten wat er bij jou in de praktijk speelt en hoe we je nog beter kunnen ondersteunen.

Onderwijskalender 2022

Houd deze pagina in de gaten voor een actuele onderwijskalender of blijf op de hoogte via de MCD Nieuwflits. Ontvang je nog geen nieuwsflits? Schrijf je in via het formulier onderaan deze pagina.

Klinische avonden

Lees meer over onze klinische avonden.

Klinische avond 1 november: de paretische hond

Op dinsdag 1 november organiseren we weer een interessante klinische avond met dit keer als onderwerp: de paretische hond. De symptomen van een hernia kunnen erg verschillen en hangen sterk af van de locatie van de hernia. Soms zijn de verschijnselen helemaal niet zo duidelijk. Een breinbreker voor menig dierenarts. Naast herkenning en correct uitvoeren van het onderzoek volgt vaak de vraag: ‘wel óf niet opereren?’

De klinische avond is bedoeld voor dierenartsen en deelname is gratis. De avond wordt georganiseerd bij het MCD. Deze avond is geaccrediteerd met 2 accreditatiepunten, stuur daarom met uw inschrijving ook uw UDN nummer mee. 

Natuurlijk is er tussen de lezingen door tijd voor een gesprek met collega’s en een hapje en drankje.

MCD KLINISCHE AVOND (1)

Masterclasses

Lees meer over onze Masterclasses.

Masterclasses 2022 final

Blijf op de hoogte

Speciaal aan onze verwijzers versturen wij de MCD Nieuwsflits. In deze afdelings gebonden nieuwsflitsen delen wij nieuws, kennis en ervaringen. Ontvang je nog geen nieuwsflits? Schrijf je hier in.