Beste dierenarts,
waarmee kunnen we je helpen?

MCD Masterclass

Je patiënt overleggen met de specialist

Heb je behoefte aan iemand die met je meedenkt? Een mogelijkheid om complexe patiënten te overleggen met de specialist? Onder leiding van een specialist bespreken we jouw casus. We bespreken een casus die je zelf indient. Patiënten waarover je van mening verschilt met je collega, casussen waarin je vastloopt. Samen kijken we hoe je verder kan.

Houd deze pagina in de gaten voor een actuele masterclass avonden of blijf op de hoogte via de MCD Nieuwflits. Ontvang je nog geen nieuwsflits? Schrijf je in via het formulier onderaan deze pagina.

Nascholing voor elke dierenarts

Bij de masterclass staat het reflecteren op het eigen handelen en het leren van de kennis en ervaringen van collega’s centraal. Samen met je collega dierenartsen bespreek je hoe je kennis in de praktijk toepast en vergelijkt dit met hoe anderen dit doen.

De MCD Masterclass is toegankelijk voor alle dierenartsen, jong en oud, pas afgestudeerd tot zeer ervaren. Doe vooral mee met de avonden waar jouw kennis wat opgefrist moet worden. Inschrijven kan voor één of meerdere avonden.

Programma

Als deelnemer breng je patiëntverslagen, (röntgen)foto’s en laboratoriumuitslagen in. De casussen zijn afgestemd op het specialisme van de avond. Nadat je de casus gepresenteerd hebt, werken de aanwezigen onder leiding van de aanwezige specialist de casus verder uit.

  • We bespreken dieren die je onder behandeling hebt en waar je vragen over hebt: hoe je verder moet of waar je van mening verschilt met je collega.
  • Maak ter voorbereiding een korte samenvatting: wat is de probleemlijst (objectief probleem, startdatum/stopdatum).
  • Neem uitslagen/foto’s mee

De avond wordt geleid door één van de specialisten van het MCD, een internist, radioloog, dermatoloog, oogarts, chirurg of spoedarts.

Data

In de tabel hieronder zijn al de geplande datums van 2024 te vinden.

20 juniMasterclass Interne geneeskunde door Miquel Campos
14 novemberMasterclass Radiologie
28 novemberMasterclass Orthopedie door Dick van Zuilen

Ook kan je op de hoogte blijven via de MCD Nieuwflits. Ontvang je nog geen nieuwsflits? Schrijf je in via het formulier onderaan deze pagina.

Gratis

Aan de MCD Masterclass zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden

Je kunt je nu inschrijven voor de MCD Masterclass, voor één avond of naar wens voor meerdere specialismen. Stuur voor meer informatie én aanmelden een mail naar Donna Lammes via donna.lammes@anicura.nl 

Locatie

De masterclasses vinden plaats in de onderwijsruimte in onze kliniek. Klik hier voor een routebeschrijving.

Blijf op de hoogte

Speciaal aan onze verwijzers versturen wij de MCD Nieuwsflits. In deze afdelings gebonden nieuwsflitsen delen wij nieuws, kennis en ervaringen. Ontvang je nog geen nieuwsflits? Schrijf je hier in.