Beste dierenarts,
waarmee kunnen we je helpen?

MCD Masterclass 2.0

Je patiënt overleggen met de specialist

Heb je behoefte aan iemand die met je meedenkt? Een mogelijkheid om complexe patiënten te overleggen met de specialist? Onder leiding van een specialist bespreken we jouw casus. We bespreken een casus die je zelf indient. Patiënten waarover je van mening verschilt met je collega, casussen waarin je vastloopt. Samen kijken we hoe je verder kan.

Waar we afgelopen jaar veel onderwijs hebben moeten annuleren vanwege het coronavirus, presenteren we dit jaar een corona-proof onderwijs programma. Uiteraard hopen we je snel weer fysiek in de kliniek te ontvangen, maar tot die tijd bieden we onze nascholing digitaal aan. 

Houd deze pagina in de gaten voor een actuele masterclass avonden of blijf op de hoogte via de MCD Nieuwflits. Ontvang je nog geen nieuwsflits? Schrijf je in via het formulier onderaan deze pagina.

MCD Masterclass 2.0 voor alle dierenartsen

Na het succes van de MCD Masterclass voor pas afgestudeerde dierenartsen is er nu de MCD Masterclass 2.0: bij de masterclass staat het reflecteren op het eigen handelen en het leren van de kennis en ervaringen van collega’s centraal. Samen met je collega dierenartsen bespreek je hoe je kennis in de praktijk toepast en vergelijkt dit met hoe anderen dit doen.

De MCD Masterclass 2.0 is toegankelijk voor alle dierenartsen, jong en oud, pas afgestudeerd tot zeer ervaren. Doe vooral mee met de avonden waar jouw kennis wat opgefrist moet worden. Inschrijven kan voor één of meerdere avonden. 

Programma

Als deelnemer breng je patiëntverslagen, (röntgen)foto’s en laboratoriumuitslagen in. De casussen zijn afgestemd op het specialisme van de avond. Nadat je de casus gepresenteerd hebt, werken de aanwezigen onder leiding van de aanwezige specialist de casus verder uit.

  • we bespreken dieren die je onder behandeling hebt en waar je vragen over hebt: hoe je verder moet of waar je van mening verschilt met je collega.
  • maak ter voorbereiding een korte samenvatting: wat is de probleemlijst (objectief probleem, startdatum/stopdatum).
  • neem uitslagen/foto’s mee

De avond wordt geleid door één van de specialisten van het MCD, een internist, radioloog, dermatoloog, oogarts, chirurg of spoedarts.

Data

De volgende data staan gepland voor 2020. Je kan je voor één avond of naar wens voor meerdere specialismen opgeven. Na aanmelding ontvang je een link voor deelname aan de digitale sessie.

Masterclass Interne Geneeskunde
Datum: 20 mei 2021
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Cursusbegeleider: Marieke Dijkstra
Onderwerpen: we bespreken diverse internistische casussen, ingebracht door de deelnemers

Masterclass Spoed
Datum: 3 juni 2021
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Cursusbegeleider: Marrit Meesters
Onderwerpen: we bespreken de aanpak van diverse spoedgevallen, ingebracht door de deelnemers

Gratis

Aan de MCD Masterclass 2.0 zijn geen kosten verbonden.
Mede dankzij sponsoring van:

Aanmelden

Je kunt je nu inschrijven voor de MCD Masterclass 2.0, voor één avond of naar wens voor meerdere specialismen. Stuur voor meer informatie én aanmelden een mail naar Maaike Zeissink: m.zeissink@mcvoordieren.nl.

Locatie

Op dit moment bieden we de nascholingen digitaal aan via Microsoft Teams. Na aanmelding ontvang je een link voor deelname aan de digitale sessie.

Blijf op de hoogte

Speciaal aan onze verwijzers versturen wij de MCD Nieuwsflits. In deze afdelings gebonden nieuwsflitsen delen wij nieuws, kennis en ervaringen. Ontvang je nog geen nieuwsflits?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.