Beste dierenarts,
waarmee kunnen we je helpen?

Orthopedie

Verwijskaart voor dierenartsen

Uw orthopedische patiënten zijn van harte welkom bij het team van de afdeling Orthopedie. Wij werken als aanvulling op en rapporteren aan u als verwijzend dierenarts.

Naar een orthopedisch specialist kunt u patiënten doorsturen met aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat. Denk hierbij aan: aangeboren afwijkingen, fracturen, stand afwijkingen, gewrichtsziekten en slijtage

 

Reguliere doorverwijzing naar de afdeling Orthopedie

Nadat u heeft vastgesteld dat uw patiënt voor de diagnose of behandeling naar de orthopedisch specialist moet, stuurt u het patiëntdossier en eventueel gemaakte röntgenfoto’s per mail naar orthopeed@mcvoordieren.nl. De diereigenaar kan vervolgens zelf contact opnemen met de afdeling Orthopedie voor het plannen van een afspraak.

Is er sprake van een spoedgeval? Dan geldt een andere procedure!

Spoedgeval

Is er volgens u sprake van een orthopedisch spoedgeval waarbij acute zorg noodzakelijk is? Bijvoorbeeld vanwege een botbreuk, verlamming of ongeluk. Dan is het belangrijk dat u als dierenarts zelf contact met ons opneemt.

Nadat u met de orthopeed heeft overlegd, weten we welke behandeling nodig is en wanneer die ingepland kan worden in onze kliniek. U kunt de patiënt op het afgesproken tijdstip naar ons doorsturen. Bovendien geven we een eerste schatting van de prognose van de behandeling en de kosten.

Binnen openingstijden

Op werkdagen tussen 09.00 en 18.00 mailt u in het geval van spoed eerst het patiëntdossier en röntgenfoto’s naar orthopeed@mcvoordieren.nl.

Daarna kunt u bellen naar het spoednummer: 020-7400680.
Let op: Dit nummer is uitsluitend bedoeld voor dierenartsen.

Buiten openingstijden

Is er sprake van een orthopedisch spoedgeval buiten onze openingstijden? Bel dan direct naar het spoednummer: 020-7400680. Let op: Dit nummer is uitsluitend bedoeld voor dierenartsen.

Beoordeling röntgenfoto's

Als dierenarts kunt u bij een orthopedisch specialist terecht voor een (gratis) beoordeling van uw röntgenfoto’s en een passend advies. Mail in dat geval het patiëntdossier met de röntgenfoto’s naar orthopeed@mcvoordieren.nl en vraag om een beoordeling. De orthopeed neemt binnen 5 werkdagen telefonisch contact met u op.

Consult bij de afdeling Orthopedie

Voor het eerste consult bij de afdeling orthopedie wordt een half uur tot een uur gereserveerd. Tijdens dit consult onderzoekt de orthopeed de klachten en wordt er een lichamelijk onderzoek gedaan. Ook worden eventueel meegestuurde röntgenfoto’s beoordeeld.

Vervolgens bespreekt de orthopeed de bevindingen en wordt er samen met de eigenaar een behandelplan opgemaakt. Als dat nodig is, maken we aanvullende röntgenfoto’s of wordt er een vervolgafspraak gemaakt voor een operatie, controle, of aanvullend onderzoek zoals een CT-scan.

U krijgt als verwijzer altijd een verslag van de behandeling.

Sommige onderzoeken moeten onder narcose plaatsvinden. Wij raden daarom aan om te zorgen dat patiënten nuchter zijn als ze bij ons langskomen. Dat betekent dat huisdieren niet meer mogen eten na 18.00 op de dag voorafgaand aan het onderzoek. Water drinken mag nog wel.

Tarieven

De prijs is afhankelijk van de behandeling van de patiënt. Voor de behandeling maken wij vooraf een inschatting van de kosten van de ingreep. Deze kosten zijn exclusief (eventuele) controle consulten. Voor vragen over de kosten, kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht.

Wij verwachten dat de diereigenaar de nota na een consult of ingreep direct betaalt. Bij ons kan er zowel contant als met de pin worden afgerekend.

Blijf op de hoogte

Speciaal aan onze verwijzers versturen wij de MCD Nieuwsflits. In deze afdelings gebonden nieuwsflitsen delen wij nieuws, kennis en ervaringen. Ontvang je nog geen nieuwsflits? Schrijf je hier in.