Zwartverkleuring van de huid

Soms zie je opeens dat de huid van je hond zwart wordt, bijvoorbeeld na een trimbeurt, of als hij op zijn rug ligt en de oksels en liezen  goed zichtbaar zijn. Is dat wel normaal?

Zwartverkleuring van de huid is niet normaal

Het betekent dat de huid is geprikkeld (meestal door een ontsteking) en dat de pigmentcellen hebben gereageerd door meer pigment aan te maken. Eigenlijk net als bij mensen die in de zon gaan zitten. Zwartverkleuring wordt daarom ook wel hyperpigmentatie genoemd.

Zwartverkleuring van de huid

Hyperpigmentatie in de oksel van een Golden Retreiver

Zwartverkleuring van de huid is geen aparte ziekte

Zwartverkleuring van de huid is dus geen aparte huidziekte; het is net als jeuk, een rode huid, pukkeltjes en haarverlies een teken dat er iets aan de hand is met de huid van uw hond. Dat kan van alles zijn, bv:

In principe is de lijst van mogelijkheden eindeloos lang. Dus; als de huid van uw hond zwart wordt, ga dan naar de dierenarts om uit te laten zoeken wat er aan de hand is.

Komt het wel weer goed?

De huid krijgt weer zijn roze kleur terug als het probleem, waardoor de hyperpigmenatie is ontstaan onder controle is. Maar……dat kan wel enkele weken tot maanden duren. Als het pigment gaat verdwijnen, krijgt de huid vaak een netvormige tekening. Dan weet u dat het de goede kant op gaat. Even volhouden dus!

Als het pigment oplost, krijgt de huid een netvormige tekening

Lees verder
Deel deze pagina
LinkedIn
Facebook
Email
WhatsApp
Onze receptionisten staan je graag te woord
Gerelateerde berichten
Uw betrouwbare online apotheek Drogisterij Unique in Nederland