Stomorgyl® en behandeling van ontstekingen in de mond

Stomorgyl ® is een antibioticum. Dierenartsen schrijven het voor bij infecties met bacteriën in de mond. Honden en katten met ontstekingen in de bek kunnen kwijlen, slechte eetlust hebben en stinken uit de bek. Bij infecties in de mond, is het belangrijk om het gebit goed schoon te maken. De dierenarts behandelt de tanden of kiezen die niet goed zijn, of hij/zij trekt ze eruit. Antibiotica zijn lang niet altijd nodig.

Voordat wij antibiotica geven onderzoeken wij goed de mondholte (en de rest van uw hond of kat). Er zijn ook andere redenen voor kwijlen (overmatig speekselen), een slechte eetlust of stinken uit de bek. Lees verder over kwijlen. Als uw hond of kat ook overgeeft, dan is er meer aan de hand dan een slecht gebit. Lees verder bij hond blijft braken, kat blijft braken. Antibiotica zijn alleen nodig bij een acute ontsteking met ernstige algemene ziekteverschijnselen. In veel andere gevallen van ontstekingen in de mondholte, is schoonmaken en ontsmetten voldoende.

Gebitsverzorging

Eigenlijk zouden honden en katten ook moeten tanden poetsen en tanden stokers gebruiken. Soms lukt het ook om het dier te leren dat u zijn of haar tanden dagelijks poetst. Er zijn zelfs speciale tandenborstels en tandpasta voor te koop. U kunt ook in de dierenspeciaalzaak of bij uw dierenarts andere producten kopen om het gebit gezond te houden. Er zijn kauwstrips, kauwbotjes en ontsmettende spoelvloeistoffen te koop. Het doel van dit soort spullen is om bacteriegroei tegen te gaan en ook de vorming van tandplak en tandsteen tegen te gaan. Kauwen helpt altijd goed door de mechanische reiniging.
Veel dierenartsen hebben in februari een speciale actie voor gebitsreiniging. Een grondige gebitsreiniging bij hond en kat moet vrijwel altijd onder narcose.

Antibiotica

Clindoral®, Antirobe® en Clindamycine® tabletten bevatten het antibioticum clindamycine. Dierenartsen kunnen dit voorschrijven bij infecties van de mondholte. In Stomorgyl ® zit een combinatie van spiramycine en metronidazol, twee soorten antibiotica, die goed samen werken tegen infecties in de mondholte. We schrijven Stomorgyl® ook wel voor bij infecties van  speekselklieren, anaalklieren, traanbuisjes, en bij keel-, neus-, en oorinfecties.

Lees verder
Deel deze pagina
LinkedIn
Facebook
Email
WhatsApp
Onze receptionisten staan je graag te woord
Gerelateerde berichten
Uw betrouwbare online apotheek Drogisterij Unique in Nederland