Rush immuuntherapie

Rush immuuntherapie is een behandeling voor allergische honden waarbij de opbouw van de therapie versneld plaats vindt. Het doel hiervan is om sneller een vermindering van de klachten te krijgen. Onderzoek tot nu toe wijst uit dat Rush therapie veilig is en even effectief is als klassieke immuuntherapie.

Wat is Rush immuuntherapie?

Dit is een vorm van allergeen specifieke immuuntherapie (ASIT) voor allergische honden waarbij de opbouwfase van de therapie versneld plaats vindt. Bij de klassieke immuuntherapie wordt de behandeling in ongeveer 3 maanden opgebouwd, door met een interval van 2 of 3 weken een steeds hogere dosis allergeen-oplossing te injecteren. Bij de Rush immuuntherapie doen we deze hele opbouwfase in één dag.

Waarom Rush immuuntherapie?

Het doel van de Rush immuuntherapie is een sneller resultaat van de behandeling. Bij de klassieke immuuntherapie duurt het tot 9 maanden voordat het optimale effect van de behandeling zichtbaar wordt. Uit onderzoek komen aanwijzingen dat met Rush immuuntherapie deze periode waarschijnlijk verkort kan worden naar 6 maanden.
Het eindresultaat, d.w.z. de mate waarin de klachten uiteindelijk afnemen, is bij de Rush therapie gelijk aan de klassieke methode.

Is het veilig?

Uit onderzoek tot nu toe zijn geen gevaarlijke of onverwachte bijwerkingen gebleken. Om alle risico’s uit te sluiten, doen wij de Rush therapie altijd onder toezicht in de kliniek tijdens een dagopname. De hond wordt daarbij ieder uur onderzocht, voordat de volgende injectie wordt gegeven. Na de laatste injectie blijft hij/zij nog twee uur in de kliniek aanwezig ter observatie.
Onderneem de Rush immuuntherapie nooit op eigen houtje thuis!

Voor wie is deze therapie mogelijk?

Alle allergische honden die in aanmerking komen voor de klassieke allergeen specifieke immuuntherapie, kunnen in principe ook via de Rush therapie behandeld worden.

Lees verder
Deel deze pagina
LinkedIn
Facebook
Email
WhatsApp
Onze receptionisten staan je graag te woord
Gerelateerde berichten