Mijn kat moet in de bench

Mensen zouden bij veel orthopedische problemen krukken of een mitella meekrijgen, om het been of de arm te ontlasten. Bijvoorbeeld bij een conservatieve behandeling van een hernia of tijdens het herstel van een botbreuk. Bij honden en katten is het gebruik van krukken of mitella onmogelijk. Uw kat moet in de bench.

Een ander verschil met de mens is dat een kat daags na de operatie al denkt ergens op en af te kunnen springen en op de poot te landen die rust nodig heeft.

De enige mogelijkheid die we als dierenarts voor de kat hebben is hok of benchrust. In de bench of een hok zetten we het eten en drinken, een mandje en de kattenbak. Soms is een lage instap kattenbak gewenst omdat de kat anders niet goed naar de bak kan.

Sommige eigenaren houden de kat liever in een kleine kamer. Dit is ook een mogelijkheid, maar alleen als er echt niets in staat waar de kat op kan springen of klimmen. Mogelijk vindt uw kat echter de bench in de huiskamer wel leuker en gezelliger.

Het accepteren van de bench is meestal geen probleem. Als de eigenaar maar het goede gedrag beloont en het verkeerde gedrag niet. Dit houdt in, als de kat slaapt dan kun je de kat aaien en als hij miauwt of aandacht trekt geef je geen aandacht. Op deze manier zal de kat de opsluiting vanzelf tolereren en zal de kat vanzelf wennen aan de nieuwe situatie.

Mocht u hierover vragen hebben, kunt u die gerust stellen als u de instructie voor de nazorg krijgt aan onze medewerkers.