Kleine katertje ‘Artis’ is in zijn eerste levensjaar reeds ziekteverschijnselen gaan vertonen met braken, vermageren en lethargie tot gevolg. Drie keer is dit kleintje nauwelijks levensvatbaar door ons naar de spoedpost van het MCD gebracht. Tussentijds onderging hij daar een scopie en een operatie. Hij blijft uiteindelijk vanwege een zwaarwegende indicatie een zorgenkindje, maar het allerliefste kleintje van de wereld.

Het team Interne geneeskunde, Chirurgie en de Spoedpost van het MCD hebben Artis bijgestaan in een voor hem zeer belastend tweede levensjaar. Niet altijd gemakkelijk, want uit angst heeft hij jullie daarbij best wat angst aangejaagd.

Uiteindelijk lijkt er nu weer wat kwaliteit van leven voor Artis en daar was het ons allen om te doen.

Zeer dankbaar voor alle liefdevolle en kundige hulp die hij in deze strijd bij het MCD mocht ontvangen. De zorgvuldige aandacht is overal voelbaar. Internist Eva Buresova is heel fijn in de communicatie en internist Bart Ruijter is alom goud waard. En wij beseffen dat zij het gezicht zijn van vele redders achter de schermen. Jullie hebben gezamenlijk gezorgd dat wij Artis zijn levenskwaliteit weer mogen voortzetten.

En op dit moment is Artis zelfs zo sterk dat hij besloot zelfstandig op vakantie te gaan (weggelopen, maar weer veilig thuis).