Rosine won de VIP-dag bij het MCD!

Rosine stuurde haar motivatie in voor onze Dierendagactie en won daarmee de VIP-dag bij het MCD. Een hele dag mocht ze meekijken met alles wat het MCD te bieden heeft, onze collega’s en patiënten ontmoeten en vragen stellen over alles wat ze maar wilde weten. En dat kwam goed van pas, nu ze onlangs is gestart met de opleiding tot paraveterinair. Rosine schreef een stukje over haar ervaring bij het MCD:

De VIP-dag bij het MCD kan ik niet in één woord beschrijven. Ik vond het zo gaaf om een dag lang overal mee te kijken. Het begon al met een warm en hartelijk welkom en een rondleiding door de kliniek. Mijn dag begon bij de afdeling Interne,  waar ik het vrolijke personeel ontmoette. Ik heb bij deze afdeling kunnen zien waar hun specialisme ligt en hoe er wordt gewerkt als een team. Ik heb onder andere meegekeken bij spreekkamergesprekken, bloedafname bij een hond, het uitvoeren van een rhinoscopie waarbij een biopt werd afgenomen en het maken van een CT-scan door de afdeling Radiologie. De CT-scan is niet zomaar een fotootje dat je een-twee-drie maakt. Er komt veel meer bij kijken en het is echt precisiewerk. Dit geldt ook voor een rhinoscopie, want geduld heb je daar wel bij nodig.

In de middag kreeg ik een goed verzorgde lunch en kon ik gelijk door om een kijkje te nemen bij de afdeling Fysiotherapie. Hier keek ik mee bij de behandeling van een Herdershond die was geholpen aan heupdysplasie. De hond kreeg onder andere aquatherapie en er werden oefeningen gedaan waarmee het baasje thuis aan de slag kan. Dit was heel gaaf om te zien en ook hierbij is rust en geduld weer belangrijk.

Als laatste heb ik meegekeken bij twee verschillende operaties. Bij de eerste operatie werd een hond  behandeld aan de kruisbanden in zijn knie. De andere was een verassende operatie van een kat die problemen had aan zijn blaas. Beide operaties waren zeer interessant en gaven mij een goed beeld over hoe het er in de operatiekamer aan toe gaat en wat er van tevoren allemaal moet gebeuren. Zelf vind ik operaties heel interessant en met deze ervaring weet ik zeker dat ik me hier in wil specialiseren.

Mijn dag op het MCD was niet alleen een leerzame, maar ook een gezellige dag die ik niet snel zal vergeten. Het personeel is zeer vriendelijk en behulpzaam en beantwoordde al mijn vragen met veel plezier. Aan het einde van de dag kreeg ik een te gek verrassingspakket mee naar huis, waar mijn honden heel blij mee zijn.

Ik wil iedereen van het MCD heel erg bedanken voor deze mooie dag en alle leuke en leerzame ervaringen.

Met vriendelijke groet,


Rosine Kester

Uw betrouwbare online apotheek Drogisterij Unique in Nederland