Beste huisdiereigenaar,
waarmee kunnen we je helpen?

Videoconsult met de dermatoloog

Een videoconsult is een consult op afstand door middel van een videogesprek. U kunt een videoconsult afspraak maken met de dermatoloog voor controle of voor advies bij huid- of oorproblemen.

Het videoconsult

Wij bespreken met u de voortgang en/of klachten en u kunt ons direct laten zien welke huidafwijkingen uw dier op dit moment heeft. Aan de hand hiervan maken wij samen met u een plan hoe we verder gaan. De behandeling kan bijvoorbeeld worden bijgesteld. Ook kan een nieuw onderzoek worden gepland, als dat nodig is.
 
Een videoconsult duurt maximaal 20 minuten en de kosten zijn €47,-. Uw eigen dierenarts ontvangt verslag van onze bevindingen.

Afspraak maken

Videobellen kan gemakkelijk via de HuisdierenApp op uw smartphone of via uw laptop indien deze over beeld en geluid beschikt.

Een afspraak maken voor het videoconsult kan gemakkelijk door onderstaande stappen te volgen:

Stap 1. Gebruikt u de HuisdierenApp op uw smartphone? Kies dan voor ‘Videobellen’. U kunt een afspraak maken bij Dermatologie – Medisch Centrum voor Dieren. 

Gebruikt u een laptop? Dan kunt u in onderstaande module een afspraak kiezen. De eerste keer dat u een afspraak maakt voor het videoconsult, registreert u zich. Iedere volgende keer logt u in.

Stap 2. Kies voor een beschikbaar tijdslot van 10 minuten in de agenda van de kliniek. Let op, het consult duurt in werkelijkheid maximaal 20 minuten.

Stap 3. U betaalt via IDEAL een bedrag van €47,-. U krijgt de bevestiging direct per email.

Stap 4. U ziet een teller die aftelt naar uw afspraak. U kunt hier op ieder moment terugkomen. De afspraak is altijd toegankelijk. Hier kunt u ook kort aangeven waar u voor belt, voor welk dier en eventueel foto’s uploaden (deze mogelijkheid is er niet als u videobelt via de HuisdierenApp). De dierenarts verschijnt op de afgesproken tijd. Zorg ervoor dat uw huisdier in de buurt is.