Nicolien van Klaveren

Nicolien van Klaveren

Opleiding

Nicolien studeerde diergeneeskunde aan de Universiteit van Utrecht en volgde tijdens haar studie diverse externships in de USA en Engeland. Na een internship aan de Universiteit Utrecht en een jaar in de praktijk te hebben gewerkt, startte ze in 2004 haar opleiding tot chirurg aan de Universiteit van Utrecht. In 2008 werd ze ECVS diplomate, dwz Europees erkend specialist in de Chirurgie en Orthopedie.

In dat jaar startte ze bij DOCA ( Diergeneeskundig Orthopedisch Centrum Amsterdam) en DSA (Dierenspecialisten Amsterdam) hetgeen later samengevoegd werd tot het Medisch Centrum voor Dieren.

Werkzaamheden
Vanaf 2008 werkt Nicolien bij het Medisch Centrum voor Dieren, waar zij zich op beide vakgebieden heeft toegelegd.

Bij de orthopedie heeft ze zich toegelegd op gewrichtschirurgie (waaronder arthroscopie), arthrodeses (vastzetten van gewrichten), botbreuken, neurochirurgie ( waaronder hernia’s in de wervelkolom) en standscorrecties.

Bij de weke delen chirurgie voert zij tal van ingrepen uit, variërend van oncologische en reconstructieve chirurgie tot operaties betreffende thorax, abdomen, perineum, urologie en KNO.

Ze is program director en supervisor van de chirurgie opleidingen binnen het MCD. Verder verzorgt ze verschillende lezingen op nationale en internationale congressen.

Privé
Nicolien heeft een rood-witte Ierse setter die ‘luistert’ naar de naam Noa.

Uw betrouwbare online apotheek Drogisterij Unique in Nederland