Geslaagd voor specialistenexamen

GESLAAGD! We zijn ontzettend trots dat Femke Bosma en Mike Hubers met succes hun specialistenexamen hebben volbracht. Beiden volgden hun opleiding bij het MCD en zijn met het behalen van dit diploma officieel specialist. Een enorme aanwinst voor het MCD.

Femke startte in 2019 als radioloog in opleiding bij het MCD. Onder begeleiding van Maartje Passon en Tessa Könning, beiden Europees specialist Radiologie en diplomate ECVDI, deed Femke veel kennis en ervaring op over medische beeldvorming. Naast het opdoen van ervaring in de praktijk, bestudeerde ze theorie, gaf ze lezingen en schreef ze artikelen over radiologische casussen. Begin 2022 slaagde ze al voor het theoretische deel van het specialistenexamen Radiologie. In februari behaalde ze ook deel twee, het praktische deel, met succes en daarmee is ze officieel Europees erkend Radioloog bij het European College of Veterinary Diagnostic Imaging (Diplomate ECVDI).

Mike startte in oktober 2018 bij de afdeling weke delen chirurgie en in juli 2019 met de opleiding tot specialist chirurgie. Onder supervisie van Nicolien van Klaveren (Dipl. ECVS), Bart Sjollema, Dick van Zuilen en Roelof Maarschalkerweerd, leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Hij bracht vele uren in de operatiekamer door, waarbij alle chirurgische disciplines aan bod kwamen (zowel weke delen als orthopedische chirurgie). Hij slaagde in februari voor het specialistenexamen en is daarmee officieel Europees erkend specialist Chirurgie bij het European College of Veterinary Surgeons (Diplomate ECVS).

Het MCD is een officieel erkend opleidingscentrum voor chirurgie/orthopedie, radiologie en interne geneeskunde. Op dit moment zijn er bij het MCD nog 5 residents in opleiding tot specialist. Met de komst van deze nieuwe generatie specialisten kunnen we ook in de toekomst de beste zorg leveren voor onze patiënten.

Uw betrouwbare online apotheek Drogisterij Unique in Nederland