Naam: Sarah Andrews
Huisdieren: 2 teckels, Mario en Luigi
Afdelingen: Radiologie, Spoedkliniek (invalkracht bij de balie, Chirurgie en Interne Geneeskunde)
Sarah startte haar loopbaan bij het MCD alweer ruim vier jaar geleden. ’Tijdens mijn stage in het buitenland kwam ik erachter dat ik het werk in de tweedelijns kliniek erg leuk en uitdagend vind. Na mijn opleiding ben ik eerst aan de slag gegaan bij een reguliere praktijk. Hier heb ik vijf maanden met veel plezier gewerkt’, vertelt Sarah. Haar interesse in de tweedelijns zorg heeft te maken met de meer complexe patiënten. Eén van de complexe patiënten die haar is bijgebleven was een kat: ‘We hebben een keer een kat gehad waarvan de buisjes, die lopen van de nier naar de blaas, niet goed aangelegd waren. De kat is hier uiteindelijk succesvol geopereerd en de eigenaren waren zo ontzettend blij!’.
Sarah komt tijdens haar werk bijzondere, maar ook heftige gevallen tegen: ‘Een andere patiënt die me is bijgebleven was een hond waarvan zijn darm was geperforeerd door een satéprikker. Gelukkig konden we de satéprikker operatief verwijderen en liep het goed af.’ Er zijn zoveel patiënten die Sarah zijn bijgebleven vertelt ze, allemaal met hun eigen unieke en bijzondere verhaal. Dat patiënten weer gezond naar huis gaan is toch wel één van de dingen die ze het allermooiste vindt aan haar werk. Ook het feit dat ze nog steeds nieuwe dingen leert vindt ze erg leuk.
Sarah haar werkdag begint gewoonlijk om 9:00 uur. Als paraveterinair op de afdelingen bekijkt ze ’s ochtends eerst de binnengekomen mail en de takenlijst. Meestal ontvangt ze zo rond 9:30 uur de eerste patiënten. Dit is afhankelijk van de afdeling waar ze die dag werkt. Tussen de patiënten door verwerkt ze de mail en binnengekomen taken. Daarnaast doet ze de was of verstuurt ze materiaal naar het laboratorium. Rond het middaguur is het tijd voor de lunch én een wandeling met haar hondjes Mario en Luigi. Na de lunch staan er nieuwe afspraken met patiënten op het programma. Sarah werkt zelfstandig, zorgt dat de afspraken goed verlopen, maar assisteert ook de specialisten of dierenartsen waar nodig. Aan het einde van de dag zorgt ze dat alle mail en taken zijn verwerkt voordat ze weer voldaan naar huis gaat.
We vroegen Sarah welke belangrijke eigenschappen een paraveterinair nodig heeft: ‘Een paraveterinair moet vooral hardwerkend en leergierig zijn. Zelfstandig, maar ook goed in teamverband kunnen werken.’ Ook wil ze meegeven: ‘Als je dit werk gaat doen, zorg dan dat je plezier haalt uit de mooie momenten. Laat de negatieve momenten los. Leer goed voor jezelf op te komen en durf vragen te stellen. Sta open voor feedback en blijf jezelf ontwikkelen’, aldus Sarah.