Bloed

Op deze pagina vindt u een overzicht van een aantal bloedaandoeningen die kunnen voorkomen in het bloed bij de hond en kat. Als u op de naam klikt zal het bijbehorende artikel zich openen in een nieuw venster en kunt u na het lezen van het artikel gemakkelijk weer terugkeren naar deze overzichtspagina.

Bloed

Componenten van bloed 

Bloed bestaat uit verschillende componenten, onder andere veel verschillende bloedcellen en het bloedplasma. Voorbeelden van bloedcellen zijn rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes. In het plasma bevinden zich veel eiwitten, onder andere albumine maar ook veel antistoffen, daarnaast bestaat het plasma uit allerlei andere stoffen zoals elektrolyten (natrium, chloor, kalium, magnesium etc.) en waarden die we kunnen meten om bijvoorbeeld de functie van organen te controleren.  

MCD als onderdeel van Europese bloedbank voor dieren 

Wij zijn erg trots dat het MCD vanaf heden een bloedbank heeft. Als distributiecentrum van de Animal Blood Bank Benelux(ABB)/ Banco de Sangue Animal(BSA) hebben we bloedproducten op voorraad voor eigen gebruik.

Daarnaast kunnen dierenartsen uit heel Nederland bloed afhalen voor gebruik in eigen kliniek. Zo kunnen we huisdieren in het hele land voorzien van een bloedtransfusie als dat nodig is. Een bloedtransfusie kan levensreddend zijn.  

De missie is dan ook het beschikbaar maken van hoge kwaliteit levensreddende bloedproducten aan dieren die dit nodig hebben. Als MCD AniCura werken we hier graag aan mee.  

Lees via de website van Animal Blood Bank Benelux meer over deze missie. 

Lees verder:

Lees verder
Deel deze pagina
LinkedIn
Facebook
Email
WhatsApp
Onze receptionisten staan je graag te woord
Gerelateerde berichten