Mijn kat geeft over na het eten

Sommige katten schrokken het eten zo snel naar binnen dat ze daarna overgeven. Uw kat is waarschijnlijk verder gezond, als uw kat verder geen verschijnselen heeft, niet magerder wordt en geen zieke indruk maakt.

Als uw kat braakt na het eten van kleine hoeveelheden voer, is er mogelijk wel sprake van ziekte. Omdat een kat die niet elke dag eet, snel zieker wordt, is het verstandig om niet te lang te wachten met hulp te zoeken.

Een misselijke kat eet vaak gras
Een misselijke kat eet vaak gras

Uw kat braakt na het eten van een volle bak

Er zijn jonge, gulzige katten die overgeven na het eten van een volle bak voer. Deze katten zijn niet ziek en willen na het braken meteen weer eten. Deze katten krijgen over het algemeen genoeg eten binnen en hoeven niet naar de dierenarts.

Zoek uit waarom uw kat zo schrokt.

  • Eet een andere kat of hond anders het eten op, of zit deze kat juist te azen op het eten van zijn / haar broer?
  • Staat het voederbakje op een onveilige plek?
  • Krijgt de kat maar een of twee keer per dag eten?

Probeer dit probleem op te lossen, of probeer dezelfde hoeveelheid voer over de dag te verdelen. Als u overdag niet thuis bent: er zijn etensbakjes met een tijdklok te koop.  Waarschijnlijk is het probleem dan opgelost.

Katten met schildklierproblemen, suikerziekte of EPI kunnen ook erg hongerig zijn en braken. Eet uw kat veel en valt hij / zij af, ga dan naar de dierenarts.

Uw kat braakt na het eten van een kleine hoeveelheid voer

Een kat die na het eten van een kleine hoeveelheid voer overgeeft, is waarschijnlijk ziek. De kans is groot dat uw kat helemaal geen eten binnenkrijgt.

Ga zo spoedig mogelijk naar de dierenarts om te laten onderzoeken wat er aan de hand is en om aan uw kat iets tegen het braken te geven. Bloedonderzoek en echo van de buik of een endoscopie zal in de meeste gevallen leiden tot een diagnose. U kunt hiervoor terecht bij de maagdarm poli van het MCD.

Lees verder
Deel deze pagina
LinkedIn
Facebook
Email
WhatsApp
Onze receptionisten staan je graag te woord
Gerelateerde berichten
Uw betrouwbare online apotheek Drogisterij Unique in Nederland