Lezing over rouwverwerking

Op 13 maart hadden ze hier in de kliniek bij Medisch Centrum voor Dieren een lezing van Nienke Endeburg, een GZ psycholoog en werkzaam bij de Universiteit Utrecht, ze houdt zich bezig met rouwverwerking bij overlijden van een dier. 

Bij het MCD begrijpen we als geen ander de diepgaande emoties die gepaard gaan met het afscheid nemen van een geliefd huisdier. Na het bijwonen van deze lezing zijn we nog beter toegerust om eigenaren te begeleiden tijdens dit moeilijke en verdrietige moment.

De lezing, oorspronkelijk bedoeld voor medewerkers van onze Spoedkliniek, trok ook de aandacht van collega’s van de specialistenbalie en de afdeling Interne Geneeskunde.  Dit illustreert het belang dat we hechten aan het bieden van de best mogelijke nazorg aan eigenaren na een euthanasie of het overlijden van een huisdier.

Nienke heeft de collega’s meegenomen door alle fasen die een eigenaar doorloopt bij het verlies van hun dier, hoe verschillende mensen omgaan met rouw, en welke ondersteuning een kliniek kan bieden in deze moeilijke tijd. Ook de rol van het proces voor kinderen en de onderliggende theorieën over het effect van dood op mensen kwamen uitgebreid aan bod.

Ze heeft aan de hand van verschillende casussen raad en advies gegeven hoe je met bepaalde situaties om kunt gaan.

De opkomst was groot, zowel fysiek als online, met veel collega’s die graag wilden deelnemen aan deze waardevolle sessie. Het was hartverwarmend om te zien hoe ons team zich samen inzet voor het welzijn van onze patiënten en hun eigenaren.

   

Uw betrouwbare online apotheek Drogisterij Unique in Nederland