Over ons

Belangrijke informatie en maatregelen omtrent het coronavirus

Aangepaste maatregelen per 1 december 2021

For English click here.

De corona besmettingen en het aantal ziekenhuis opnamen als gevolg daarvan stijgen hard. Om de zorg voor onze patiënten te kunnen blijven garanderen, zijn we genoodzaakt corona maatregelen te hanteren. Lees onderstaande maatregelen goed door voor uw bezoek aan het MCD. Zo kunnen we, weliswaar met aangepaste werkwijze, de zorg blijven leveren voor onze patiënten.

De zorg voor patiënten is onze hoogste prioriteit. Zowel bij de spoed- als specialistenkliniek van het MCD kunt u terecht. Wij blijven 24/7 beschikbaar voor (spoed)zorg.  

Maatregelen per 1 december 2021

Vanaf woensdag 1 december gelden in onze kliniek de volgende maatregelen:

  • Het dragen van een mondkapje in de kliniek is verplicht. Wij vragen u zelf een mondkapje mee te nemen naar de kliniek en deze te dragen wanneer u de kliniek binnenkomt.
  • Maximaal 1 begeleider per dier in de wachtkamer toegestaan. Meld u  maximaal 5 minuten voorafgaand aan uw afspraak bij de balie. Bent u eerder? Wacht indien mogelijk buiten of in uw auto, zo voorkomen we drukte in de wachtkamer.
  • Maximaal 1 eigenaar per dier in de spreekkamer. Let op, als 1,5 meter afstand houden niet mogelijk is, vragen wij u in de wachtkamer te blijven tijdens het onderzoek en/of de behandeling van uw dier.
  • Houd 1,5 meter afstand tot andere bezoekers en onze medewerkers.


Bovenstaande maatregelen gelden bovenop de bestaande basisregels:

  • Heeft u klachten van neusverkoudheid, (aanhoudend)hoesten/keelpijn of koorts? Of bent u in contact geweest met iemand die COVID positief is getest terwijl deze persoon in de besmettelijke fase zat? Dan vragen wij u iemand anders te laten komen met uw dier.
  • Maak alstublieft bij binnenkomst gebruik van de pompjes desinfecterend middel (alcohol) om uw handen te ontsmetten.
  • Betalingen per pin hebben onze voorkeur, de betaalde factuur versturen wij per e-mail.