Afspraak maken

Tel. 0207400600

Zowel de spoed- als specialistenkliniek van het MCD werkt uitsluitend op afspraak.

Onze specialisten werken alleen op verwijzing van, en rapporteren aan, uw eigen dierenarts die naar ons verwijst. Voor de normale zorg blijft u bij uw eigen dierenarts. De spoedkliniek van het Medisch Centrum voor Dieren onderzoekt en behandelt dieren uit verschillende regio’s van het land als de eigen dierenarts gesloten is.

Afspraak maken na verwijzing van jouw eigen dierenarts

Je bent via jouw eigen dierenarts verwezen naar een specialist bij het MCD. Met deze verwijzing op zak kun je een afspraak maken bij het MCD. Voor het maken van een afspraak neem je telefonisch contact op met onze receptionisten. Zij helpen je graag via 0207400600 en zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Onze receptionisten kunnen je informeren over de kostenschatting en voorbereidingen op het bezoek aan het MCD. 

Avond-, nacht - en weekenddiensten

Bij de Spoedkliniek van het MCD kun je terecht als jouw eigen dierenarts gesloten is. De spoedpoli van het MCD is op werkdagen geopend van 18.00 tot 09.00 uur en in het weekend en tijdens feestdagen 24 uur per dag. Als jouw huisdier met spoed geholpen moet worden, neem dan contact met ons op via 0207400600.

Afspraak spoedkliniek

Spoedeisende hulp kost tijd: houd rekening met meerdere uren.

Bij de Spoedkliniek van het Medisch Centrum voor Dieren staat een deskundig team van paraveterinairen en dierenartsen voor je dier klaar. Ieder dier krijgt de zorg die nodig is. Houd er rekening mee dat een verblijf bij onze spoedeisende hulp meerdere uren kan duren.

De wachttijd verschilt per dier. Je huisdier wordt geholpen op basis van ernst. Patiënten met een ernstige aandoening gaan altijd voor en nemen vaak meer tijd in beslag.

We plannen zoveel mogelijk op afspraak. Toch kan het zomaar zijn dat een dier dat later binnenkomt eerder wordt geholpen. Ook kan het zijn dat je langer moet wachten omdat afspraken uitlopen door patiënten die voorrang krijgen. 

Klik hier voor de routebeschrijving

Afspraak foktechnische keuring

Deze onderzoeken kunnen plaatsvinden zonder verwijzing van een dierenarts en worden uitgevoerd om fokdieren van bepaalde rassen te controleren op specifieke erfelijke aandoeningen. U dient een kopie van de stamboom mee te nemen. Voor de meeste onderzoeken dient je huisdier nuchter te zijn. Bij de afdeling Radiologie vinden keuringen plaats van katten op PKD en HCM en van honden op ectopische ureteren en hartafwijkingen. De keuringen van honden op HD en ED gebeuren bij de afdeling Orthopedie. Je kan telefonisch een afspraak maken bij onze receptionisten bij de afdeling Orthopedie (kies optie 1 in het menu) of de afdeling Radiologie (kies optie 2).

Lees verder

Onze receptionisten staan je graag te woord

Deel deze pagina