Behandeling van atopische dermatitis

Er zijn verschillende mogelijkheden om een hond met atopische dermatitis te behandelen, o.a. desensibilisatie en medicijnen, maar ook huidverzorging. Vaak gebruiken we diverse behandelingen naast elkaar: voor iedere hond met atopische dermatitis maken we als het ware een behandeling op maat. Omdat atopische dermatitis een chronische ziekte is, moet de behandeling levenslang worden vol gehouden en soms ook aan veranderde omstandigheden worden aangepast.

Behandelingsmogelijkheden

Heeft uw hond last van atopische dermatitis? Dan lijkt het de meest logische oplossing om ervoor te zorgen dat hij niet meer in aanraking kan komen met de allergenen waarvoor hij gevoelig is. Deze oplossing is in het dagelijks leven echter meestal niet uitvoerbaar, al kunt u wel proberen de belasting met mijtenallergeen van uw hond te verminderen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een hond met atopische dermatitis te behandelen:

Behandeling op maat

Vaak gebruiken we verschillende behandelingsvormen naast elkaar: voor iedere hond met atopische dermatitis maken we als het ware een behandeling op maat. Het gaat er om dat u als eigenaar leert te ontdekken op welke prikkels uw hond slecht reageert en op welke medicijnen hij goed reageert. Dit is een proces dat eigenaar en dierenarts en/of dermatoloog samen doorlopen. Gemiddeld duurt het een jaar voordat een stabiele behandelingsstrategie is gevonden.

Vooruitzichten

Omdat atopische dermatitis een chronische ziekte is, moet de behandeling levenslang worden vol gehouden en soms ook aan veranderde omstandigheden worden aangepast.
Dit betekent dat een hond met atopische dermatitis altijd een “zorgenkindje” blijft, en dit vergt van de eigenaar veel oplettendheid en inzet. Toch lukt het voor de meeste honden om uiteindelijk tot een goede oplossing te komen.

In onze video “Help mijn hond heeft atopie” geven we een overzicht over de verschillende behandelingsmogelijkheden.

Lees verder
Deel deze pagina
LinkedIn
Facebook
Email
WhatsApp
Onze receptionisten staan je graag te woord
Gerelateerde berichten
Uw betrouwbare online apotheek Drogisterij Unique in Nederland