Borrelende darmen bij de hond

Elke hond heeft wel eens borrelende darmen. Niets om je voor te schamen. Borrelen de darmen van uw hond erg veel en vaak, dan is dat een reden om te zoeken naar een oorzaak.

Darmen horen te kneden en te bewegen. Dit doen ze hele dag door, meestal zonder geluid. Rommelende darmen zijn druk aan het werk. Niet alleen bewegen ze veel, er zit ook (te) veel vocht in de darmen en (te) veel lucht.

  • Veel vocht in de darmen kan passen bij de problemen veel drinken en plassen en/of diarree.
  • Lucht in de darmen kan er op wijzen dat uw hond te schrokkerig eet , diarree heeft of misselijk is.

Buikpijn en borrelende darmen

Buikborrelen horen we ook meer bij honden met buikpijn.

Aanvallen van flinke buikpijn gaan vaak samen met een aangespannen buik, opgebolde rug, poten iets te veel onder het lichaam. Soms neemt uw hond een houding aan of hij zich uitrekt, waarbij hij aangeeft dat hij zich niet lekker voelt (houdt het dier de kop laag, voorpoten gestrekt en de kont omhoog: de zogenaamde ”bidhouding”).

Zijn er, naast het buikborrelen verschijnselen als misselijkheid (smakken, slikken, geeuwen, boeren), winderigheid, of gras eten, dan kan dat wijzen op buikpijn.

Lees verder bij buikpijn

Naar de dierenarts?

Heeft uw hond borrelende darmen, maar is hij verder gezond, dan is dat geen reden voor zorgen.

Voelt uw hond zich niet goed, en verdwijnen de klachten niet vanzelf, of komen ze steeds terug, dan is dat reden om een dierenarts te bezoeken.

Lees verder
Deel deze pagina
LinkedIn
Facebook
Email
WhatsApp
Onze receptionisten staan je graag te woord
Gerelateerde berichten
Uw betrouwbare online apotheek Drogisterij Unique in Nederland