Mijn hond wil niet eten

Niet iedere hond die niet eet is ziek. Sommige honden zijn kieskeurig. Probeer een andere compleet hondenvoer. Brokken, blik, diner het mag allemaal, als het maar hondenvoer is en alle ingrediënten er in zitten. Andere honden houden zich niet aan de hoeveelheden die de verpakking aangeeft en hebben minder nodig dan u denkt. Vraag uw dierenarts om advies. Als uw hond niet te mager is en niet afvalt, is hij misschien wel heel gezond!

Hond wil niet eten

Maar soms is niet willen eten wel zorgelijk…

Uw pup stopt met eten!

Een pup moet elke dag groeien. Als uw pup afvalt is dit reden om contact met uw dierenarts te zoeken. Met name pups van kleine rassen (Chihuahua, Yorkshire terrier, andere dwergrassen) kunnen een lage bloedsuikerspiegel krijgen en daardoor hersenschade oplopen.

Een pup heeft in tegenstelling tot een volwassen hond weinig reserves en afwachten is dus niet aan te raden.

Uw hond is plots gestopt met eten, maar gedraagt zich verder vrolijk en gezond.

Wacht even af. Veel infectieuze ziekten verdwijnen vanzelf.

Uw hond is plots gestopt met eten en voelt zich niet lekker

Temperatuur uw hond. De normale temperatuur van een hond is tussen de 38 en 39 graden.

Neem daarna contact op met uw dierenarts. Na een goed lichamelijk onderzoek kan besloten worden verder onderzoek te doen of uw hond iets te geven tegen misselijkheid. Komt u er met uw eigen dierenarts niet uit? Dan kunt u terecht bij de maagdarm poli van het MCD.

Uw hond eet al langere tijd niet goed en valt af

Verder onderzoek is nodig. De kans dat deze problemen spontaan verdwijnen is gering.

Uw dierenarts zal uw verhaal aanhoren, uw hond goed bekijken en lichamelijk onderzoeken en daarna mogelijk aanvullend onderzoek voorstellen.
Een bloedonderzoek, een echo van de buik of een kijkonderzoek van de ingewanden (endoscopie), maar ook ander onderzoek kan in vrijwel alle gevallen leiden tot een diagnose en behandeling.

Lees verder
Deel deze pagina
LinkedIn
Facebook
Email
WhatsApp
Onze receptionisten staan je graag te woord
Gerelateerde berichten
Uw betrouwbare online apotheek Drogisterij Unique in Nederland