Ibuprofen bij hond of kat

In het kort

Ibuprofen mag nooit aan honden en katten worden gegeven. De kans op vergiftiging is groot. Er zijn veel betere alternatieven voor de hond of kat. Heeft uw dier pijn en wilt u hem een pijnstiller geven, overleg dan met uw dierenarts welke voor uw dier meer geschikt is.

Heeft uw hond of kat het per ongeluk binnen gekregen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de dierenarts.

Ibuprofen bij de hond

Ibuprofen is geen goede pijnstiller voor uw hond. Als uw hond het per ongeluk binnen krijgt, is het zaak dat u zo snel mogelijk contact opneemt met uw dierenarts. Er moet namelijk voorkomen worden dat het middel door het lichaam wordt opgenomen. Een afwachtende houding in dit geval kan fataal zijn.

Ibuprofen bij de kat

Katten zijn nog gevoeliger voor ibuprofen dan de hond. Een 200 milligram tablet is zeer giftig voor een kat, soms zelfs al dodelijk. De bijwerkingen bestaan uit maag en nier schade.

Medicijnen voor mensen zijn vaak niet veilig voor hond en kat

Pijnstiller voor honden en katten

Speciaal voor dieren zijn er pijnstillers die veel beter werken voor de hond of kat, en die ook getest zijn op veiligheid bij huisdieren. En, de ene pijnstiller is de ander niet. Heeft uw dier pijn, overleg dan met uw dierenarts over het meest geschikte medicijn.

Lees verder
Deel deze pagina
LinkedIn
Facebook
Email
WhatsApp
Onze receptionisten staan je graag te woord
Gerelateerde berichten
Uw betrouwbare online apotheek Drogisterij Unique in Nederland