Mensen pijnstillers bij onze huisdieren

 Als uw hond of kat pijn heeft, vragen veel mensen zich af: Kan ik mijn hond paracetamol geven als pijnstillers? Of een aspirine voor de hond? Voor mensen zijn zoveel middelen makkelijk te verkrijgen bij drogist of de dokter. Kan ik deze medicijnen ook aan mijn hond of kat geven? Hier geven we antwoord op deze vraag.

Het antwoord in het kort

Aspirine of ibuprofen kunnen niet zomaar bij de hond of kat gebruikt worden als pijnstiller. Dit kan gevaarlijk zijn voor uw hond of kat. Paracetamol kan wel aan de hond gegeven worden maar in een andere dosering dan bij de mens. Voor katten is paracetamol uiterst giftig (ook voor fretten). Ook andere middelen, op recept verkrijgbaar, zijn niet geschikt voor uw hond of kat. Natuurlijk leggen we graag uit waarom!

Speciaal voor dieren zijn er pijnstillers die veel beter werken voor de hond of kat, en die ook getest zijn op veiligheid bij huisdieren. En, de ene pijnstiller is de ander niet. Heeft uw dier pijn, overleg dan met uw dierenarts over het meest geschikte medicijn.

Heeft uw dier toch medicijnen voor de mens gegeten of gedronken, neem dan met spoed contact op met uw dierenarts. Mogelijk is er sprake van een vergiftiging.

Mensen pijnstillers bij dieren

Om welke middelen kan het gaan;

  • Paracetamol (Para-acetylaminofenol) beter bekend als paracetamol, kinderparacetamol
  • Acetylsalicylzuur beter bekend; als Aspirine
  • Ibuprofen (iso-butyl-propanoic-phenolic acid) beter bekend als; Aleve, naproxen, Advil, Brufen, Dolofin, Ibruphar, Motrin, Nuprin en Nurofen

Ook zijn er middelen die door de dokter aan mensen worden voorgeschreven. Dan gaat het bijvoorbeeld om:

Pijnstillers voor hond en kat

Speciaal voor dieren zijn er pijnstillers die veel beter werken voor de hond of kat, en die ook getest zijn op veiligheid bij huisdieren. En, de ene pijnstiller is de ander niet. Heeft uw dier pijn, overleg dan met uw dierenarts of specialist over het meest geschikte medicijn.

Lees verder
Deel deze pagina
LinkedIn
Facebook
Email
WhatsApp
Onze receptionisten staan je graag te woord
Gerelateerde berichten
Uw betrouwbare online apotheek Drogisterij Unique in Nederland