Sanimed Clinical Choice Pure Duck

Vanuit onze ervaring als klinisch dermatologen wisten wij al jaren precies wat voor dieetvoer we graag wilden. Helaas was er geen enkele product dat aan al deze eisen voldeed. Daarom hebben we uiteindelijk zelf samen met Vobra® special petfoods BV een voer ontwikkeld. Het resultaat van deze intensieve samenwerking is Sanimed Clinical Choice Pure Duck. In deze dieetworst zijn alle eigenschappen verenigd die wij wensen. Het is een volledig voer voor honden met een overgevoeligheid of intolerantie voor bepaalde voedselbestanddelen. De dierlijke eiwitbron in deze worst bestaat uitsluitend uit eend. Dit zorgt ervoor dat het gebruikt kan worden als eliminatiedieet bij dieren die niet eerder eend hebben gegeten, en ook als onderhoudsvoer bij dieren met voedselovergevoeligheid of –intolerantie. En de worst kan ook als beloning of tussendoortje gegeven worden, want hij is ook nog eens erg lekker!

Sanimed Clinical Choice Pure Duck

Waarom een nieuw dieetvoer?

Met deze worst gaat een lang gekoesterde wens van de dermatologen van het Medisch Centrum voor Dieren in vervulling. De gouden standaard bij het uitvoeren van een eliminatiedieet is nog altijd het zelfbereide dieet op basis van een voor het betreffende dier nieuwe eiwitbron. Zelf koken is echter voor veel eigenaren een drempel en de verkrijgbaarheid van nieuwe eiwitbronnen wordt steeds moeilijker. De verschillende alternatieven staan vaak ver af van het zelfbereide dieet omdat het gaat om brokvoeders of ze zijn niet volledig qua voedingswaarde.

Dit was de aanleiding om samen met Prof. Dr. Ir. Anton Beynen een concept te bedenken dat zo dicht mogelijk bij het zelfbereide dieet blijft, maar wel een volledig voer is. Het allerbelangrijkste was natuurlijk dat we er absoluut op moeten kunnen vertrouwen dat er echt niets anders in zit dan wat er op staat. Dankzij de kennis en expertise aanwezig bij Vobra® bleek het mogelijk om een dergelijk dieetvoer te ontwikkelen. Het resultaat: Clinical Choice Pure Duck. Het is toegevoegd aan het bestaande assortiment Sanimed dieetvoeders en is dus alleen via de dierenarts verkrijgbaar.

Wat maakt deze worst zo bijzonder?

De worst bevat slechts één eiwitbron: eend. Als koolhydraatbron wordt rijst gebruikt. Van deze twee voedingsstoffen is bekend dat ze slechts bij een zeer gering deel van de honden overgevoeligheidsreacties oproepen. De kans dat een hond overgevoelig of intolerant is voor deze voedselbestanddelen is dus heel klein.

Clinical Choice Pure Duck bevat geen kunstmatige kleur- geur- en smaakstoffen. Er zijn echter wel mineralen en vitaminen aan toegevoegd waardoor het een volledig voeder is. Hierdoor komt de worst tegemoet aan de zorgen die veel eigenaren hebben over de voedingswaarde en samenstelling van (dieet)voeders. Al met al is Clinical Choice Pure Duck dus een heel puur product dat ook vanuit klinisch oogpunt een optimale keuze is. Precies zoals de naam zegt.

Voor welke honden is Clinical Choice Pure Duck geschikt?

De worst is geschikt als alternatief voor het zelfbereide eliminatiedieet, voor alle honden waarvan mag worden aangenomen dat eend voor hen een nieuwe eiwitbron is. Dit geldt voor honden met zowel huidproblemen als maag-darmklachten die mogelijk door voedselovergevoeligheid of –intolerantie worden veroorzaakt. Als eenmaal gebleken is dat de oorspronkelijke klachten zijn verdwenen, is het mogelijk om de worst als onderhoudsvoer te blijven gebruiken. De worst kan natuurlijk ook worden ingezet als onderhoudsvoer bij honden met reeds bekende voedselovergevoeligheid of –intolerantie.

Behalve een verantwoord voeder, is de worst ook erg smakelijk, stevig van consistentie en goed snijdbaar. Dat maakt hem geschikt als tussendoortje of beloningssnack, en voor het toedienen van medicatie, niet alleen voor honden met voedselovergevoeligheid, maar eigenlijk voor iedere hond!

Lees verder
Deel deze pagina
LinkedIn
Facebook
Email
WhatsApp
Onze receptionisten staan je graag te woord
Gerelateerde berichten
Uw betrouwbare online apotheek Drogisterij Unique in Nederland