Wagenziekte hond

Een misselijke, overgevende hond kan het plezier van een vakantie of uitje met de auto, boot of vliegtuig flink verpesten. Gelukkig zijn er medicijnen die helpen bij wagenziekte.

 

Wagenziekte is goed te behandelen
Zijn we er al, baasje?

Primatour

In het verleden werd Primatour® (verkrijgbaar bij de drogist) voorgeschreven bij wagenziekte bij de hond. De effectiviteit van deze stoffen bij gezelschapsdieren blijkt erg wisselend te zijn. Bovendien is er met de komst van Maropitant (Cerenia®) een veterinair geregistreerd alternatief gekomen voor Primatour®.

Cerenia

Cerenia® mag alleen gebruikt worden voor honden van 16 weken en ouder. De hoeveelheid Cerenia die gegeven wordt bij reisziekte is 4x hoger dan de normale dosering tegen andere oorzaken van braken (zie bijsluiter)

U moet de tabletten tenminste 1 uur voor de aanvang van de reis toedienen. Bij sommige dieren duurt het 2 uur voordat de pillen werken. De pillen werken minimaal 12 uur, maar vaak bijna een etmaal. Een pil kan u, voor een reis die vroeg in de ochtend zal aanvangen, gemakshalve op de avond ervoor geven.

Dit medicijn mag u (in deze dosering) maximaal twee opeenvolgende dagen geven. Cerenia® is verkrijgbaar bij de dierenarts

Fijne reis

Leestips

Anderen die deze pagina lazen, waren ook geïnteresseerd in:

Lees verder
Deel deze pagina
LinkedIn
Facebook
Email
WhatsApp
Onze receptionisten staan je graag te woord
Gerelateerde berichten
Uw betrouwbare online apotheek Drogisterij Unique in Nederland