Mijn hond moet in de bench

Mensen krijgen bij orthopedische problemen krukken of een mitella mee, om het been of arm te ontlasten. Bij een dier kan dat niet. Ook begrijpt een dier niet dat hij/zij rust moet nemen, terwijl rust na letsel of een operatie juist heel belangrijk is voor de genezing. Daarom wordt er soms na een operatie geadviseerd om de hond benchrust te geven.

Wat is benchrust?

Benchrust houdt in dat uw hond alleen naar buiten mag voor de noodzakelijk behoefte en de rest van de dag in de bench moet zitten. De duur van deze periode hangt af van het probleem, de aandoening of operatie welke uw dier gehad heeft. Maar meestal moet u denken aan een periode van een drie tot zes weken.

Beweging

U krijgt voor de revalidatie periode ook een schema mee voor het opbouwen van het aantal minuten per wandeling(aangelijnd). Wij adviseren in sommige gevallen om een afspraak te maken bij de fysiotherapeut. Dit zodat de revalidatie zo vlot mogelijk verloopt. Denk hierbij aan massage, shockwave, laser, coördinatie training of bijvoorbeeld hydrotherapie. De fysiotherapeute zal samen met u een plan maken voor uw hond en oefeningen voor thuis meegeven.

Voeding

Tijdens de periode van benchrust en het opbouwen van de beweging is het belangrijk om te letten op de voeding van uw hond. Uw hond beweegt aanzienlijk minder en verbruikt daardoor ook aanzienlijk minder. Als u blijft voeren zoals u deed voor de operatie is de kans erg groot dat uw dier, tijdens de periode van rust, erg aankomt . En dat terwijl overgewicht de slijtage van de gewrichten juist verergerd. U mag de hoeveelheid voeding in deze periode reduceren met 1/3 hoeveelheid. U kunt onze assistentes vragen om advies. Ook kunt u bij de assistentes terecht over welke type voeding het meest geschikt is voor uw hond.

Verveling

Een aantal weken in de bench is voor uw hond een behoorlijke aanpassing. Ze worden fysiek en mentaal minder uitgedaagd en dit kan leiden tot verveling. Er bestaan verschillende puzzels speciaal voor honden waar u bijvoorbeeld zijn/haar maaltijd in kunt doen. Ook zijn er verschillende speeltjes en matten op de markt welke u kunt vullen met voeding. Hierdoor heeft uw hond in de bench tijdelijk wat te doen.

Loopt u tijdens de periode van benchrust toch ergens tegenaan of zijn er vragen onbeantwoord. Neem dan gerust contact op met de afdeling Orthopedie.

 

Lees verder
Deel deze pagina
LinkedIn
Facebook
Email
WhatsApp
Onze receptionisten staan je graag te woord
Gerelateerde berichten