Mijn hond moet in de bench

Waarom in de bench?

Mensen zouden bij veel orthopedische problemen krukken of een mitella meekrijgen, om het been of de arm te ontlasten. Bijvoorbeeld bij een conservatieve behandeling van een hernia of tijdens het herstel van een botbreuk. Bij honden en katten is het gebruik van krukken of mitella onmogelijk. Daarom moet uw hond in de bench, hij krijgt benchrust.

Een ander verschil met de mens is dat een hond daags na de operatie al denkt ergens op en af te kunnen springen en op de poot te landen die rust nodig heeft.

Hoe werkt benchrust?

De enige mogelijkheid die we voor de hond hebben is hok of benchrust. In de bench of een hok zetten we het eten en drinken en een mandje.

Sommige eigenaren houden de hond liever in een kleine kamer. Dit is ook een mogelijkheid, maar alleen als er echt niets in staat waar de hond op kan springen of klimmen. Mogelijk vindt uw hond echter de bench in de huiskamer wel leuker en gezelliger.

Het accepteren van de bench is meestal geen probleem. Als de eigenaar maar het goede gedrag beloont en het verkeerde gedrag niet. Dit houdt in, als de hond rustig is dan kun je de hond aaien en als hij blaft of aandacht trekt geef je geen aandacht. Op deze manier zal de hond de opsluiting vanzelf tolereren en wordt het vanzelf steeds makkelijker.

Mocht u hierover vragen hebben, kunt u die gerust stellen als u de instructie voor de nazorg krijgt aan een van onze medewerkers.