Nazorg Orthopedie

Na de operatie van uw hond of kat bij de afdeling Orthopedie krijgt u uitgebreide instructies over de nazorg. Voor een goede genezing is het belangrijk de nazorg instructies goed te volgen.

Nazorg van de wond

Om een wond goed te laten genezen mag uw huisdier niet aan de wond likken. Daarom krijgt u vaak een kraag mee. Ongemakkelijk voor uw huisdier, maar de gevolgen van likken aan de wond zijn voor uw geliefde hond en kat veel ellendiger dan de kraag. Denk aan extra medicatie slikken, pijn, of zelfs hersteloperaties. Naast ongemak voor uw dier brengen deze complicaties ook extra kosten met zich mee. Gebruik de door ons meegegeven kraag. Geen opblaasband of T-shirt, deze zijn mogelijk wel comfortabeler maar niet effectief.

Als er huidhechtingen aanwezig zijn, wordt er met u een afspraak gemaakt om deze te verwijderen. Twijfelt u over de wond? Neem dan contact op met de afdeling Orthopedie.

Verband

U krijgt instructies mee over het verband, de verbandwissel en waar u thuis op moet letten. Ook kunt u hier informatie vinden over de nazorg van een dier met een verband.
Twijfelt u over de wond of over het verband? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Benchrust en beweging

Rust na een operatie of trauma is belangrijk voor de genezing. Daarom wordt er na een operatie vaak geadviseerd om de hond of kat benchrust te geven. De periode en het opbouwen van de beweging is afhankelijk van het probleem, de aandoening of de operatie die uw dier gehad heeft. U krijgt deze instructies na een afspraak of behandeling bij de afdeling Orthopedie altijd mee naar huis.

Medicatie

De orthopeed schrijft vaak ook medicatie voor, bijvoorbeeld pijnstilling of antibiotica. Ook hierover krijgt u instructies mee naar huis. Voor het beste herstel van uw huisdier is het van groot belang dat u deze instructies goed opvolgt. Lukt het niet om de medicatie toe te dienen? Neem dan contact op met onze medewerkers, vaak kunnen zij u verder helpen met handige tips.

Maakt u zich zorgen?

Maakt u zich ondanks de uitleg en de nazorgbrief toch nog ergens zorgen over? Of zijn er nog vragen onbeantwoord? Belt u dan naar nummer 020-7400 600 en kies voor de afdeling Orthopedie.

Klik hier voor meer informatie over de volgende onderwerpen:

Mijn hond moet een kraag om
Mijn kat moet een kraag om
Mijn hond krijgt een pil
Mijn kat krijgt een pil
Mijn hond moet in de bench
Mijn kat moet in de bench


Lees verder
Deel deze pagina
LinkedIn
Facebook
Email
WhatsApp
Onze receptionisten staan je graag te woord
Gerelateerde berichten
Uw betrouwbare online apotheek Drogisterij Unique in Nederland