Heb je een spoedgeval?
Tarieven spoedkliniek
Als je dier met spoed zorg nodig heeft, is het fijn als je weet wat je kunt verwachten. Daarom zijn we graag transparant over de kosten van onze Spoedkliniek en geven we bij het maken van een afspraak altijd een kostenschatting. Uiteraard kunnen de kosten afwijken, bijvoorbeeld als tijdens het consult blijkt dat onderzoek of behandeling nodig is. De kosten van deze aanvullende diensten bespreken we tijdens je bezoek.
Kosten bij onze Spoedkliniek
We proberen je altijd goed te informeren over de kosten die je kunt verwachten. Omdat we vooraf niet weten wat er met je dier aan de hand is, kunnen we alleen niet precies zeggen wat het totaalbedrag wordt.
Hieronder vind je ons starttarief.
Spoedconsult | Vanaf € 202,- incl BTW |
(gebaseerd op consult tot 30 minuten en kan variëren naarmate dit meer tijd vergt. Gedurende de nacht en op bijvoorbeeld feestdagen gelden andere tarieven)
Heeft je huisdier spoedzorg nodig? Neem dan altijd telefonisch contact via 020 7400 6000 voor het maken van een afspraak.
Opbouw kosten
Bovengenoemde kosten is een starttarief. Mogelijk is aanvullend onderzoek of behandeling van jouw dier nodig waardoor de kosten verder oplopen. Een rekening bij de Spoedkliniek is over het algemeen opgebouwd uit:
Consult
Als je een bezoek brengt aan onze Spoedkliniek betaal je altijd een consult. De kosten voor een consult hebben we hierboven vermeld onder Kosten bij onze Spoedkliek.
- Dit bedrag dekt het intakegesprek, het lichamelijk onderzoek, het maken van een plan, de uitleg aan jou als eigenaar en het schrijven van een verslag.
Aanvullend onderzoek en/of behandeling
Na het afnemen van de ziektegeschiedenis en het lichamelijk onderzoek zal de spoedarts je adviseren over wat er met spoed gedaan moet worden en wat kan wachten. De spoedarts kan een kostenschatting geven van aanvullende onderzoeken en/of behandelingen zoals:
- Bloedonderzoek
- Urine onderzoek
- Röntgenfoto’s
- Hechten van een wond
- Openen van een abces
- Toedienen van medicijnen per injectie of per infuus
- Etc.
Opname
Als je dier moet worden opgenomen, maken we een kostenschatting voor opname, waarbij uitgegaan wordt van een “normaal verloop” van de aandoening zonder bijkomende complicaties. We raden je aan om bij een opname van een paar dagen of langer, ook zelf even regelmatig te informeren naar de kosten op dat moment. Kosten voor opname zijn opgebouwd uit:
- Opnamekosten per dag
- Hoeveelheid infuus
- Zuurstof nodig?
- Hartbewaking nodig?
- Medicijnen
- Terugkerende (bloed-)onderzoeken
Omdat er soms onvoorziene omstandigheden optreden, is het vooraf onmogelijk om precies de hoogte van de rekening te bepalen. Als de kosten veel hoger zullen uitvallen dan van tevoren ingeschat, zal de dienstdoende dierenarts je hiervan telefonisch op de hoogte brengen (zorg dat je altijd bereikbaar bent).
Alle kosten voor behandeling, onderzoek, opname, medicijnen, injecties, dieetvoer of bijvoorbeeld een kraag, vind je terug op een gespecificeerde factuur.
Waarom zijn de kosten voor Spoedzorg hoger?
Spoedzorg is een kostbare dienst om te organiseren. We leggen je graag uit waarom:
- Paraatheid
Een spoedgeval ontstaat acuut en kun je niet voorspellen, daarom staat 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, een team aan ervaren spoedartsen en paraveterinairen klaar voor dieren die met spoed zorg nodig hebben. - Onregelmatigheidstoeslag
Ter compensatie van diensten tijdens avonden, nachten, weekenden en feestdagen ontvangen onze dierenartsen en -paraveterinairen onregelmatigheidstoeslag. - Geavanceerde faciliteiten
Onze Spoedkliniek is uitstekend uitgerust om spoedgevallen te behandelen. Zo hebben we een gescheiden honden- en kattenopname, een intensive care met zuurstofkooien en een quarantaine afdeling. - Geschoolde spoedartsen en paraveterinairen
Onze medewerkers volgen regelmatig nascholing om bij te blijven met de toenemende complexiteit van spoedhandelingen. Deze continue training draagt bij aan de kwaliteit van de geboden spoedzorg.
betaling en vergoeding
Na een bezoek aan de Spoedkliniek verzoeken we je vriendelijk direct af te rekenen per PIN of contant.
We kunnen je tijdens een langere opnameduur ook vragen om tussendoor een deelbedrag te betalen.
Heb je een huisdierenverzekering afgesloten? Dat kan je helpen wanneer je voor onverwachte kosten komt te staan. Vergeet bij bezoek aan onze kliniek niet het polisnummer mee te nemen. Nog niet verzekerd? We raden je aan om een huisdierverzekering te nemen.
Let op: ook wanneer je verzekerd bent, dien je de rekening eerst zelf via een pinbetaling te voldoen. We zorgen ervoor dat je de factuur achteraf per mail ontvangt, zodat je deze kunt indienen bij je verzekering.
Vraag over onze tarieven?
Heb je een vraag over onze tarieven? We lichten deze graag verder toe. Neem contact met ons op.
Algemene voorwaarden
Op de (behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 02/192.