Beste huisdiereigenaar,
waarmee kunnen we je helpen?

Klantervaringen

Jaarlijks ontvangen we zo’n 10.000 honden- en kattenliefhebbers die door hun huis-dierenarts zijn doorverwezen naar de specialist of spoed-dierenarts in Amsterdam.

Soms is dit bezoek eenmalig en neemt de eigen dierenarts de behandeling na het eerste bezoek weer over. In andere gevallen blijven de patiënten een langere periode bij ons onder behandeling. Gelukkig krijgen we daarna regelmatig brieven en foto’s van onze patiënten en hun baasjes, om ons te vertellen hoe het nu met hun huisdier gaat.

Selecteer hieronder van welke afdeling u de klantervaringen wilt bekijken.

 

Department dropdown

Drachtige Panchita met eclampsie

We waren allemaal erg blij dat onze lieve chihuahua Panchita zwanger was. In het begin ging het allemaal goed ook al had ze wel echt een abnormale grote buik. Helaas gaf onze dierenats aan dat een controle bij drachtige honden helemaal niet nodig is en dat alles van zelf gaat. Door verkeerde advies was ik dus mijn hondje en de puppies bijna kwijt! Een paar dagen voor dat ze eigenlijk was uitgerekend kreeg Panchita eclampsie. Ze had het erg benouwd, ze had spierkrampen en een hoge temperatuur.

In het begin dachten wij dat ze weeen had.. maar al snel beseften we dat er iets niet goed was en zijn we meteen naar de dierenkliniek gereden. Daar werden we met spoed geholpen omdat Panchita eclampsie had, dus tekort aan calcium, wat erg gevaarlijk kan zijn voor mama en de pups. Panchita moest 2 dagen opgenomen worden in de dierenkliniek, Gelukkig was ze omringd door lieve, professionele dierenartsen die haar met alle liefde en zorg hebben geholpen. Na een paar dagen op een neer rijden van de dieren kliniek naar onze eigen dierenarts is Panchita bevallen van 6 prachtige puppies.

De eerste pup had zoveel haast dat ie in de auto onderweg naar de dierenkliniek besloot te komen. De weken daarop waren erg zwaar voor mama hond en voor ons zelf. Panchita was nog erg zwak en de puppies moesten om de 2 uur met de hand gevoed worden. Maar het was allemaal de moeite waard. De puppies zijn mooi en gezond en met mama gaat het met de dag beter!

Heupprothese

Onze duitse herder Jenna pas 6 jaar geworden is door chirurg Roelof geopereerd . Roelof heeft op 30 augustes 2014 een heupprotese geplaast. We zijn nu 6 weken verder en vandaag zijn we teruggeweest voor controle. De foto zag er perfect uit en het revalideren gaat goed. Hierbij wil ik roelof in het zonnetje zetten , topchirurg !!!!!!!!

Inhalatie gaat goed

Op maandag 4 augustus jl heeft u onze kat Donut Wonderboy onderzocht en geconstateerd dat hij lijdt aan bronchitis/astma.

U schreef toen een recept uit voor inhalatie van Salbutamol en Flixotide. U raadde mij aan om gedurende 10 dagen te proberen de kat te
laten wennen aan het inhaleren. Ik kan u berichten dat ik slechts anderhalve dag heb "droog geoefend", omdat ik na enkele keren proberen, merkte dat Donny (zoals wij hem noemen) na enkele ademhalingen geïrriteerd werd… Het was toch immers maar gewoon lucht, dus waarom via een kapje??? Het is een intelligente Maine Coon!

Woensdagochtend heb ik bij de apotheek de geneesmiddelen gehaald en al vanaf het eerste pufje bleek, dat Donny dit geen enkel probleem vindt.
Hij hoeft ook geen snoepje na afloop, daar haalt hij gewoon z'n neus voor op. Hij is immer geen hondje, die zich laat omkopen met een
snoepje ;-). 

Het gaat dus heel erg goed! Donny heeft het al wat minder benauwd, is beslist vrolijker en weer speels!!! Wij zijn daar erg blij om. 

Wij hebben een vriend bereid gevonden om een Youtube filmpje te maken van het inhaleren door Donny. Misschien vindt u het leuk om dit filmpje (of een aangepast filmpje) op uw website te gebruiken in aanvulling op het huidige filmpje van het inhalerende hondje? U kunt hiervoor de volgende link gebruiken: http://youtu.be/wqn8if86Z9E

Onze receptionisten staan je graag te woord