Behandeling van artrose hond

De behandeling van artrose is erop gericht de neerwaartse spiraal te remmen en de symptomen te minimaliseren of onderdrukken. De slijtage van het aangetaste gewricht houdt zichzelf in stand als dit eenmaal is begonnen.

Prognose

Het volledig genezen van artrose bij de hond is dus niet mogelijk. Toch is het laten inslapen van de hond  zeker niet de enige optie! Met een goede behandeling kan uw hond  bijna altijd een goede kwaliteit van leven terugkrijgen. Er is helaas geen superpil of operatie die artrose kan behandelen. Het is een levenslange behandeling die vaak al naar gelang uw dier klachten heeft moet worden aangepast naar de nieuwe situatie.

Behandeling

De behandeling van artrose vraagt om een maatwerk-oplossing. ‘De’ behandeling van artrose bestaat niet, maar er zijn een heleboel behandelingen mogelijk, elk met eigen voor- en nadelen. De juiste behandeling voor uw dier hangt af van de gezondheid en leeftijd van uw dier, de levenswijze, activiteit, uw eigen wensen en (financiële) mogelijkheden.

Daarom nemen we alle mogelijke behandelingen voor artrose met u door, en komen we samen met u tot de geschikte behandeling voor uw hond.

De artrosebehandeling kan een of meer van de volgende 11 behandelmethoden bevatten. Vaak bestaat het behandelplan uit een combinatie van meerdere methoden.

Met een of meer van deze behandelmogelijkheden is er nog steeds een hoge kwaliteit van leven mogelijk voor uw hond.

Lees verder
Deel deze pagina
LinkedIn
Facebook
Email
WhatsApp
Onze receptionisten staan je graag te woord
Gerelateerde berichten
Uw betrouwbare online apotheek Drogisterij Unique in Nederland